Cum să gătești la grătar friptura perfectă. Sfatul unui bucătar profesionist

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Paul Hermann
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Paul Hermann

Vara se apropie cu pași repezi, ceea ce face ca acesta să fie momentul perfect pentru a vă perfecționa abilitățile de gătit la grătar. Friptura la grătar este specifică sezonului cald, dar procesul poate fi puțin intimidant. Ce fel de friptură ar trebui să luați? Cum știi când este gata friptura? Iată ce trebuie să știți, astfel încât să deveniți un maestru al grătarului exact la timp pentru sezonul grătarelor.

Bucătarul Chris Frothingham de un renumit restaurant din New American din Littleton, Massachusetts a dezvăluit cele mai importante sfaturi, astfel încât să deveniți un expert în a prepara o friptură la grătar. 

Cum să cumpărați friptură

Înainte de a merge la măcelărie sau la magazinul alimentar, ar trebui să vă decideți ce căutați la o friptură. Diferite bucăți au caracteristici diferite, iar una ar putea fi mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră decât alta. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei cărni care să se gătească rapid și la prețuri accesibile, friptura de vită este o variantă excelentă.

Acestea fiind spuse, atributele generale la care trebuie să te uiți la o friptură sunt o culoare uniformă și vibrantă (un semn de carne de vită proaspătă și de înaltă calitate) și o grosime cât mai uniformă posibil, ceea ce va asigura că fiecare secțiune se gătește în același ritm. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați este că friptura este un soi de carne inerent scump. 

Sfaturi pentru friptura la grătar

Iată câteva sfaturi fundamentale de grătar de la bucătarul Frothingham, pe care le puteți aplica la orice fel de friptură.

Curățați și condimentați grătarul. Asigurați-vă că, grătarul dvs. este curat și că este asezonat cu un ulei de gătit înainte de a începe. Nu folosiți ulei în exces, deoarece poate afecta gustul fripturii dumneavoastră. Periați grătarele înainte și după utilizare, astfel încât să fie curate și gata pentru următoarea aventură la grătar.

Fii răbdător cu cărbunele

Dacă folosești cărbune de lemn, ai răbdare! Lăsați cărbunii să ardă până la o căldură plăcută și uniformă, iar răbdarea vă va fi răsplătită cu aroma delicioasă și afumată a unui grătar cu cărbuni.

Temperați carnea

Temperează-ți carnea înainte de a ajunge pe grătar. Lăsați-o să stea la temperatura camerei timp de aproximativ o oră înainte de a începe grătarul, ceea ce va face ca friptura să se gătească mai repede și mai uniform.

Nu vă zgârciți la condimente

Condimentați întotdeauna friptura cu sare și piper negru proaspăt spart pentru a spori aroma naturală a cărnii.

Lăsați friptura „să se odihnească”

Dacă o înțepați, riscați să o uscați, iar dacă o mișcați prea mult, carnea nu va căpăta o crustă bună sau urme de la grătar. După ce ați luat friptura de pe grătar, lăsați-o să se odihnească cam jumătate din timpul în care a fost gătită înainte de a o tăia. În această etapă, sucurile se redistribuie, ceea ce face ca rezultatul să fie mai fraged, potrivit realsimple.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel