Cum să găsiți cea mai bună dietă de slăbit. La ce ar trebui să fiți mai atenți

Data actualizării: | Data publicării:
Dietă, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford
Descriere foto: Dietă, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford

Deoarece fiecare persoană este unică, nu există o dietă care să funcționeze cel mai bine pentru toată lumea.

Conform Clinicii Mayo , există câteva caracteristici cheie pe care toate dietele de succes și sigure ar trebui să le conțină. Înainte de a vă investi timpul și energia într-o nouă dietă, puneți-vă aceste întrebări: 


1. Este echilibrat?

 

Chiar și atunci când încercați să pierdeți kilograme, dieta dvs. ar trebui să includă totuși un echilibru între nutrienții de care are nevoie organismul, inclusiv cantități adecvate de proteine ​​sănătoase, carbohidrați și grăsimi (gândiți-vă: fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă). 

 

2. Este flexibil?

 

În timp ce o dietă sănătoasă ar trebui să limiteze consumul de alcool, alimentele nesănătoase și băuturile cu zahăr, nu ar trebui să fie niciodată atât de rigidă încât să nu permită îngăduința ocazională. 


3. Îmi plac alimentele recomandate de dieta respectivă?

 

Poate ai putea tolera anumite alimente pentru o perioadă scurtă de timp, dar e mult mai probabil să ții o dietă (și să obții pierderea în greutate pe termen lung) dacă te bucuri de ceea ce mănânci în mod regulat.

 

4. Încurajează și exercițiile fizice?

 

Împreună cu o dietă echilibrată, activitatea fizică face parte dintr-un stil de viață sănătos. Vă poate stimula eforturile de slăbire, sigur, dar oferă și o serie de alte beneficii pentru sănătatea dumneavoastră fizică și mentală. Exercițiile fizice regulate vă scad riscul de boli de inimă, diabet de tip 2, obezitate și unele tipuri de cancer și, de asemenea, vă poate îmbunătăți funcția cognitivă, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor .



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel