TOP 5 trucuri inedite care vă ajută să faceți față nopților fierbinți de vară

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Când temperaturile cresc, poate fi extrem de greu să adormi noaptea. Chiar dacă nu aveți un aparat de aer condiționat care să vă salveze, există totuși o mulțime de lucruri simple care vă pot ajuta să învingeți căldura și să vă odihniți bine noaptea.

 

1. Asigurați-vă că aerul circulă

Ventilația este esențială pentru a vă menține răcoarea. Dacă aveți un ventilator, puneți-l în fața unei ferestre deschise și așezați patul între ele. Acest lucru va ajuta la menținerea brizei care circulă prin dormitor.

 

2. Schimbați-vă așternuturile

Când spunem "schimbați" cearșafurile, ne referim la "înlocuirea" lor, cel puțin pe timpul verii. Asigurați-vă că sunt ușoare și de culoare deschisă, deoarece acest lucru va ajuta la reflectarea luminii și a căldurii în loc să o absoarbă. Dacă așternuturile tale sunt concepute pentru a te încălzi în timpul iernii, pur și simplu nu sunt făcute pentru a fi folosite vara.

 

3. Folosiți perne mai mici

De asemenea, dacă pernele dvs. sunt concepute pentru a vă ajuta să vă țină cald în timpul nopților reci, ar trebui să le înlocuiți vara. Acest lucru este deosebit de important pentru cap, deoarece acesta poate ajunge să fie cea mai caldă parte a corpului dumneavoastră. Alegeți o pernă mică și fermă pentru atunci când dormiți. Poate încercați pernele de pe canapea.

 

4. Îmbrăcați-vă confortabil

Dacă vă place să purtați o cămașă de noapte sau o pijama, asigurați-vă că acestea sunt ușoare și lejere pentru a vă ajuta să vă mențineți răcoarea. Bineînțeles, există persoane cărora le place să doarmă fără haine, dar vă lăsăm această opțiune la alegerea dumneavoastră.

 

5. Lăsați un cearșaf peste fereastră

Deschideți fereastra și atârnați un cearșaf pentru a bloca soarele. Unii oameni consideră că menținerea cearșafului umed ajută la o răcire și mai mare, potrivit brightside.me



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel