Cum să creezi 70 de ținute cu doar 13 articole vestimentare. Mariana Romanică: „Acesta este bugetul pentru garderobă” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Mariana Romanică, la Pastila de Frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Mariana Romanică, la Pastila de Frumusețe

Mariana Romanică, consultant de imagine, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit cum poți să creezi 70 de ținute cu doar 13 articole vestimentare.

Mariana Romanică, consultant de imagine, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a vorbit despre garderoba capsulă. Ideea principală este să ai o colecție mică de haine care se potrivește perfect stilului tău personal și care poate fi combinată într-o varietate de moduri, creând o serie de outfituri diferite. Astfel, cu doar 13 articole vestimentare poți crea 70 de ținute.

„Garderoba capsulă este asul din mânecă pentru consultanții de imagine și stiliști. O parte dintre clienți îl abordează cu încredere și chiar sunt încântați de idee, mai ales cei care sunt adepții minimalismului. În lucrul cu clientele mele, eu recomand garderoba capsulă ca punct de pornire, după ce ai aflat ce culori ți se potrivesc, care este forma corpului tău, cu ce croiuri îți stă bine și care este stilul tău vestimentar.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori vrei să cumperi haine noi. De cele vechi poate te-ai plictisit, nu îți mai vin sau poate ai avut o schimbare de carieră, te-ai întors la lucru după ce ai stat acasă cu copilul și vrei să arăți diferit. Atunci ne bazăm pe acest concept de garderobă capsulă de 13 piese, din care poți să faci peste 70 de ținute. Garantat, matematică pură, funcționează. Pornim de la ADN-ul nostru stilistic, de la ce ni se potrivește. Cheia este stilul vestimentar și stilul de viață, pentru că acestea influențează cel mai mult hainele pe care le purtăm”, ne-a declarat Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Cum ne putem îmbrăca bine cu bani puțini. Mariana Romanică: „Degeaba cumperi haine, dacă nu le amortizezi”

Bugetul pentru garderoba capsulă

Poți compune ținute din doar două sau trei piese cu un cost de aproximativ 70 de lei pentru o ținută. Astfel, cu un buget de 5000 de lei poți crea peste 70 de outfituri diferite, utilizând doar 13 piese vestimentare. 

„Poți să îți faci ținute din două sau trei piese cu un cost per ținută de doar 70 de lei. Să zicem că bugetul tău pe un  an de zile pe aceste 13 piese, atenție faci peste 70 de ținute din ele, este de 5000 de lei. Oricum în 12 luni cheltui acești bani pe haine cu ușurință. Dacă împărțim 5000 la 70 obținem aproape 72 de lei, ceva de genul acesta. Atunci, un cost per ținută este mult mai bun decât un cost pentru o piesă. La un buget de 5000 de lei, piesele costă aproximativ 300 și ceva de lei. Evident că o rochie o să coste mai mult și un tricou mai puțin. Se face un balans.

Dacă ai nevoie de o strategie, atunci o să ai 5 piese principale importante, de foarte bună calitate, în care poți să investești puțin mai mult și piese adiacente pe care nu le porți atât de des, care ar putea să nu ocupe partea asta din buget. În orice caz, costă între 50 și 70 de lei o ținută dacă ții cont de această strategie și te folosești de ADN-ul tău stilistic: culorile potrivite, forma corpului tău și stilul vestimentar pentru a investi într-o garderobă capsulă. Acum există deja gândită garderoba capsulă pe culori. Poți să o cumperi online și să o primești la ușă”, a mai spus Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel