Cum să alegi un pepene verde care să fie dulce și copt. Detaliile la care trebuie să vă uitați

Data publicării:
Sursa foto: Pepene verde/ unsplash
Descriere foto: Sursa foto: Pepene verde/ unsplash

Puține lucruri sunt mai dezamăgitoare decât să aduci acasă un pepene verde fără gust. Evitați să mai simțiți vreodată remușcarea de a risipi unul, învățând cum să alegeți un pepene perfect copt din grămadă. Câțiva indicatori vizuali și acustici (da, chiar așa) simpli sunt tot ce ai nevoie pentru a te asigura că pleci de la magazinul alimentar cu cel mai dulce și mai aromat pepene roșu de fiecare dată.

Uită-te la dungi

Culoarea pepenelui ajută la indicarea gradului de coacere a fructului. Ar trebui să alegeți un pepene care are un model de dungi puternice și consistente. Dungile verzi ar trebui să fie de un verde închis și intens, în timp ce dungile palide ar trebui să fie de un galben deschis și cremos. În plus, ați putea alege un pepene verde cu aspect tern. Dacă pepenele este foarte strălucitor, este probabil că nu este suficient de copt.

Găsiți locul de pe câmp

Probabil că unul dintre cei mai importanți indicatori ai calității pepenilor verzi este pata de câmp a pepenilor. Inspectați pepenii și localizați o pată mare, decolorată la suprafață, cunoscută și sub numele de pata de câmp.

Acest marcaj arată locul în care pepenele s-a așezat pe sol în timp ce s-a copt. Ca regulă generală, culoarea ar trebui să fie galben-cremă sau aproape portocalie, ceea ce indică un pepene roșu plin de aromă. Dacă este alb sau galben deschis, poate doriți să alegeți altul. Petele albe de pe câmp sugerează că pepenelui îi lipsește aroma.


Inspectați tulpina

Pentru a alege un pepene verde care a avut suficient timp să se coacă și să se maturizeze, trebuie să inspectați tulpina, care trebuie să fie uscată și galben-maronie. O tulpină verde poate însemna că pepenele nu este încă copt și îi va lipsi aroma și dulceața.

Ciocniți în el

Deși colegii de cumpărături vă vor arunca o privire curioasă, dacă bateți la pepenele verde vă poate ajuta să îl alegeți pe cel mai bun. În primul rând, dați o bătaie ușoară pe fructul dvs. și ascultați sunetul pe care îl scoate.

Dacă tonul sună adânc și gol, fructul are mai multă apă și este probabil mai copt. În schimb, dacă bătaia sună mai ascuțit și mai dens, poate însemna că coaja este prea groasă și că fructul nu s-a copt complet până la starea optimă.

Verificați dacă există pete

Petele de uscăciune și liniile de țesut asemănătoare cu venele sunt indicii excelente ale unui pepene verde foarte dulce. Aceste pete arată unde s-a scurs zahărul din fruct. Astfel, asigurați-vă că inspectați toate părțile pepenelui înainte de a vă angaja pentru unul.

Alege-l pe cel mai greu pentru mărimea sa

Faceți un antrenament rapid în timp ce faceți cumpărături și ridicați pepenii de la magazin pentru a-l alege pe cel perfect. Când sunt ridicați, ar trebui să se simtă mai grei decât par. Cu cât este mai dens pentru mărimea sa, cu atât conținutul de apă este mai mare, rezultând un pepene mai dulce.

Alegeți o formă mai rotundă

Căutați un pepene verde care este mai rotund și mai uniform, spre deosebire de unul oval. Pepenii mai rotunzi sunt mai dulci, în timp ce pepenii mai ovali tind să fie mai apoși și mai puțin aromați. De asemenea, asigurați-vă că inspectați suprafața pentru a vedea dacă are cocoloașe neregulate și evitați-le și pe acelea.


Cumpărați atunci când sunt în sezon

Oricât de mult v-ați dori să mâncați pepene verde pe tot parcursul anului, cel mai bun moment pentru a cumpăra acest fruct este în timpul sezonului său de vârf, care durează între mai și septembrie. Acum pregătește-te să culegi ce e mai bun din ce e mai bun și încearcă una dintre aceste rețete răcoritoare de pepene verde, potrivit realsimple.com

 

Alte informații despre pepenii verzi


Pepenii verzi se coc după recoltare?

Pepenii verzi nu continuă să se coacă după ce sunt recoltați. Odată ce sunt separați de viță de vie, procesul de coacere se oprește. Pentru a ajunge la dulceața lor maximă, pepenii verzi trebuie recoltați la momentul potrivit, astfel încât să nu fie sub sau prea coapte. Atunci când alegeți un pepene verde din magazin, acesta este cât se poate de copt. Nu puteți să-i lăsați pe tejgheaua din bucătărie și să sperați că se vor coace cu timpul, așa cum se întâmplă cu bananele sau perele.

Pepenele roșu trebuie să fie refrigerat?

Refrigerarea depinde de starea pepenilor verzi. Pepenii întregi trebuie păstrați pe tejghea la temperatura camerei pentru a-și menține dulceața și aroma generală. Odată ce un pepene verde este tăiat, acesta trebuie să fie refrigerat pentru a nu se usca și a nu se strica.

Cât durează pepenii verzi din magazin?

Pepenii verzi netăiați pot rezista pe tejghea, la temperatura camerei, între 7 și 10 zile. Dar acest lucru se schimbă odată ce tăiați pepenele. Odată tăiat, pepenele roșu este bun în frigider doar 3-4 zile înainte de a începe să se strice.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel