Cum s-a remarcat Alina Ilioi Mureșan în televiziune. Totul a început de la 17 ani: „Ea m-a găsit pe mine și m-a tras la ea”

Data publicării:
Alina Ilioi Mureșan, autor și prezentator TV
EXCLUSIV
Descriere foto: Alina Ilioi Mureșan, autor și prezentator TV

Alina Ilioi Mureșan a fost prezentă în platoul Spectacola și a vorbit despre începuturile sale în televiziune. Mulți au rămas uimiți de parcursul acesteia.

Alina Ilioi Mureșan este gazda emisiunii "Alături de tine" difuzată de luni până vineri pe A7TV. Ea a fost, de asemenea, moderatorul mai multor lansări de carte ale unor personalități de renume precum Florin Piersic, Andreea Marin, Mihaela Bilic, Părintele Vasile Ioana, Narcisa Suciu și mulți alții. Alina însăși este autoare a trei cărți, având scrisul ca prima ei pasiune. Primul ei volum, intitulat "Așa vei ști că l-ai întâlnit pe el", a început să fie scris la vârsta de 18 ani și a fost publicat trei ani mai târziu. Această carte a devenit o sursă constantă de inspirație și vindecare pentru cititori.

Vezi și: Cum se împarte Alina Iloiu Mureșan între viața de jurnalist și cea de mămică: „Aș fi capabilă să fac asta 12 ore continuu” /EXCLUSIV

S-a remarcat de la 17 ani

Invitata emisiunii ne-a vorbit despre începuturile sale în cariera televiziunii . Aceasta recunoaște că mai mult domeniul televiziunii a ales-o pe ea. Alina Ilioi Mureșan a primit primul „semn” încă de la vârsta de 13 sau 14 ani, când un director media i-a spus că va lucra în televiziune. De asemenea, prima oportunitate în domeniu a sosit la numai 17 ani, când a devenit, în clasa a XI-a, prezentatoare de știri datorită dicției sale foarte bune.

„Îmi doream să scriu pentru că îmi și plăcea să citesc foarte mult. Mi-am dorit să fiu și detectiv, îmi plăcea ideea de a afla, tot curiozitatea. Scriitor, detectiv sau psiholog visam să fiu când eram mică. Cu toate acestea, televiziunea m-a găsit pe mine și m-a tras la ea pentru că niciodată nu am avut dorința asta când mă uitam la televizor, „Aș vrea să fiu în locul prezentatoarei”, că sunt fetițe care de mici își doresc acest lucru. Eu n-am avut această dorință. Eu eram cu lupa, îmi doream să descopăr. Când aveam 12 sau 13 ani am fost în vizită la Cluj cu o soră de-a mea, la o televiziune, că era invitată acolo și a trecut directorul televiziunii pe lângă mine și mi-a zis „Tu ai față de televiziune, o să ajungi la televizor”. Am început să-mi zic în minte „Ce prostii vorbește omul ăsta, că eu nu vreau la televizor”. Și chiar mă amuzam cu asta, că le spusesem și acasă părinților „Uite ce mi-a zis domnul Iosif, că am față de TV și o să ajung la televizor, că am un viitor în televiziune”. La 17 ani s-a întâmplat tot așa, m-a observat cineva că prezentam un eveniment în liceu și au venit să filmeze și mă așteptase cameramanul ca să-mi zică „Tu ai cursuri în televiziune?” și evident că nu aveam nimic. Și m-a întrebat dacă vreau să vin la ei în platou pentru niște probe. Și am acceptat, la acea vârsta acceptam orice oportunitate. Am luat-o mai mult ca pe joacă, să văd cum e, nu că îmi doream. Ei au vrut să înregistreze în timp ce aveam de citit un text ca să-i arate șefului lor. După o săptămână m-a și sunat șeful ca să mă întrebe dacă pot merge până la ei ca să discutăm. Mi-a zis „Uite, ai o dicție foarte bună, ai citit textul foarte bine, vrei să fii prezentator de știri?”. Mă dusesem acasă, vorbisem și cu ai mei, care mi-au zis să fac cum simt eu, după care am acceptat, o luasem ca pe o aventură. Mai ales că aveam ore de dimineața, iar ei aveau programul după-amiază, eram clasa a XI-a. Mi-au făcut carte de muncă, m-au angajat cu acte în regulă și am început așa drumul televiziunii. Asta îmi și place, mereu știu că televiziunea mă alege, cât și locul respectiv. ”, ne-a spus, în exclusivitate, Alina Ilioi Mureșan.

Puteți viziona emisiunea integral aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel