Cum putem scăpa de retenția de apă. Femeile, cele mai predispuse

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum putem scăpa de retenția de apă. Care sunt cauzele și la ce trebuie să fim atenți.

Picioarele și mâinile umflate, tranzitul intestinal lent sau lipsa unor rezultate remarcabile în urma unei cure de slăbire sunt semnalele retenției de apă. Afecțiunea apare atunci când organismul reține în țesuturi mai multă apă decât este nevoie.

Cum putem scăpa de retenția de apă


Organismul uman conține, la maturitate, 55% apă (în cazul femeilor), respectiv 60% la bărbați, în vreme ce persoanele în vârstă conțin doar 50%. Astfel, pentru o bună funcționare a organismului este necesar să ne menținem gradul de hidratare, așa cum spun specialiștii, cu un consum zilnic de minumum 2 litri de apă.

Sănătatea țesutului muscular, a organelor interne și a sistemului osos depinde de aportul zilnic de apă, însă stocarea în cantitate prea mare a acesteia nu este benefică.

”Retenția hidrică înseamnă că mâncăm prea sărat, înseamnă că ceva nu este în regulă cu organismul nostru, și că ce consumăm ca lichide, practic, nu se elimină în mod regulat, nu se elimină suficient și poate fi un semn de afecțiune la nivel renal sau o afecțiune a altui sistem din organismul nostru”, a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu, la Numai de bine de la Antena 3.

Care sunt cauzele retenției de apă


Specialiștii susțin că cea mai frecventă cauză a retenției de apă este consumul excesiv de sare, iar acesta este și unul dintre principalii factori de risc ai hipertensiunii arteriale.

”De cele mai multe ori, sodiul prea mult din dietă ajută și favorizează la menținerea lichidelor în organism. Potasiu, spre deosebire de sodiu, este un diuretic și ajută la eliminarea lichidelor din organism, păstrând echilibrul hidrolitic la nivelul vascular”, a mai spus nutriționistul.

Citește continuarea pe DC Medical

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel