Cum prevenim ”lăsarea” pielii. Ioana Marinescu: ”Trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului”

Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a dezvăluit cum îngrijim corect pielea, odată cu înaintarea în vârstă.  

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre cum avem grijă de pielea îmbătrânită, pentru a arăta cât mai mult timp fermă și elastică. Foarte importantă este prevenția, spune specialista, căreia trebuie să-i acordăm foarte multă atenție după vârsta de 25 de ani.

„Odată cu trecerea timpului, după ce avem grijă să nu avem coșulețe, să nu ne hiperpigmentăm, să arate pielea într-un anumit fel, cu trecerea timpului, tegumentul începe să-și piardă din elasticitate și să îmbătrânească, este un fenomen natural. Important este să gestionăm această îmbătrânire a pielii, încât să fie o maturizare elegantă, care să nu ne reducă respectul de sine pe care îl avem.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola.”

Când începe pielea să-și piardă din elasticitate

„Pielea începe să-și piardă din elasticitate începând cu terminarea perioadei de creștere, pentru că sunt o multitudine de hormoni care în perioada de creștere sunt hormoni care ne ajută să avem o piele foarte tonică, fermă, iar ei sunt secretați pe perioada adolescenței, până în tinerețe. De asemenea, colagenul și elastina se secretă în mod natural pe perioada de creștere. În jurul vârstei de 25 de ani încep să descrească toate procesele metabolice și pielea începe să-și piardă treptat din elasticitate, tonus, din starea de bine. Important este ca acestă scădere hormonală pe care o avem să o ajutăm să fie foarte lină și să echilibrăm într-un anumit mod.”, a mai declarat Ioana Marinescu.

Cum ne îngrijim pielea după ce am slăbit mai multe kilograme. Ioana Marinescu: „Este foarte important să aducem produse care să stimuleze elasticitatea”

Importanța melatoninei pentru îngrijirea pielii

În acest proces de îngrijire a pielii un rol foarte important îl joacă melatonina, explică Ioana Marinescu. Este important să includem în rutina noastră suplimente cu acest hormon, mai ales odată cu trecerea vârstei.

„Hormonul care contribuie la întinerire și la starea de bine este melatonina, care este hormonul tinereții. Și ea se secretă până în jurul vârstei de 25 de ani, când începe să descrească. După care, trebuie să o echilibrăm cu suplimente de melatonină, spre exemplu, pentru că cu trecerea timpului, începe să ne piară somnul nocturn, ceea ce înseamnă că melatonina este din ce în ce mai slab secretată.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Ce facem ca să prevenim deteriorarea pielii

„Ca să prevenim deteriorarea pielii trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului. Deteriorarea se vede pe pielea feței și a corpului. Trebuie din tinerețe să începem să facem scruburi, care stimulează foarte bine colageneza. Scrubutrile ar trebui să fie diferite și adaptate tipului de piele. Esențial mai este să luăm suplimente, care să contracareze aceste pierderi. Melatonina nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărei persoane. De asemenea, este important să avem în alimentație hrana verde, hidratarea, cât mai puțin alcool. Un pahar de vin roșu poate să ne furnizeze foarte mulți antioxidanți.”, a mai explicat aceasta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 07 aug 2022, 12:42 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience