Cum poți reduce stresul. 4 metode simple care te vor ajuta

Data publicării:
Remedii pentru stres, sursa pixabay/ autor Gerd Altmann
Descriere foto: Remedii pentru stres, sursa pixabay/ autor Gerd Altmann

Stresul este destul de frecvent în zilele noastre,însă nu trebuie să facă constant parte din viața noastră. Există câteva modalități de combatere a stresului.

În ziua de azi, unde există extrem de mult stimul și activitate, nu este de mirare de ce 77% dintre americani susțin că au simptome legate de stres, iar 33% dintre americani simt că au stres extrem. Pentru mulți oameni, acest stres tinde să provină dintr-o situație copleșitoare a vieții, cum ar fi presiunea în muncă sau probleme legate de bani, precum și din relații nesănătoase și suprasolicitare.

Iată câteva metode prin care puteți reduce stresul: 

1. Prioritizează îngrijirea de sine

Îngrijirea de sine este extrem de importantă. Timpul și îngrijirea îndreptate spre tine te construiesc din interior spre exterior, lăsându-te să te simți pregătit pentru ziua ce urmează. Îngrijirea de sine  este o necesitate pentru o viață sănătoasă și bine echilibrată. Există rutinele de bază de auto-îngrijire, inclusiv rutina de igienă, rutina de exerciții și masa, precum și timp pentru interese și creativitate și timp petrecut singur în liniște pentru a vă reîncărca bateriile. Implementarea unei practici de mediere s-a dovedit, de asemenea, că poate scădea profund nivelul de stres și anxietate. Începeți-vă ziua corect prin implementarea propriei rutine de îngrijire de dimineață înainte de a face orice altceva.

2.  Simplificați-vă programul

Dacă programul tău prea încărcat te stresează, simplifică-ți timpul în fiecare zi, acordând prioritate tuturor activităților din ziua ta.  Faceți o listă cu lucrurile pe care ați putea să le eliminați din programul dvs. și înlocuiți-le cu lucruri care vă aduc mai multă grijă de sine și pace.

3.  Setați limite

 Limita este un lucru care ne ajută cu adevărat să ne mențină sănătoși într-o lume aglomerată. Aveți dreptul să stabiliți limite nu numai în jurul corpului și spațiului fizic pentru a vă menține pacea, ci și cu timpul și energia voastră. Nimeni altcineva nu decide unde este folosit timpul și energia ta, în afară de tine, așa că decide care sunt limitele tale personale și rămâi la ele. Dacă nu ați stabilit niciodată granițe până acum, poate părea incomod la început, dar pe măsură ce trece timpul, acesta va deveni mai natural și veți fi mai puțin stresat din cauza acestui lucru.

4.  Petreceți timp în natură

Ca ființe naturale, suntem conectați cu natura și lucrurile naturale. Dacă nu puteți petrece ceva timp în natură în fiecare zi, cel puțin încercați să programați o oră sau mai mult la fiecare câteva zile sau cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, umplerea casei cu diverse plante este o modalitate excelentă de a încorpora natura în viața ta. A avea un animal de companie s-a dovedit, de asemenea, că ajută la calitatea vieții și reduce simptomele stresului. Uleiuri esențiale, ierburi naturale. și alimentele care ameliorează stresul sunt un alt mod excelent de a încorpora natura în viața ta de zi cu zi, potrivit onegreenplanet.org.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel