Cum ne afectează părul, schimbările bruște de temperatură. Mihai Despina: ”Întotdeauna când se schimbă anotimpul, este recomandat să...”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Ținuta la control, Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Ținuta la control, Spectacola

Mihai Despina, hairdresser, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne afectează părul, schimbările bruște de temperatură. 

Mihai Despina a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Ținuta la control”, acolo unde a dezvăluit cum ne afectează părul, schimbările bruște de temperatură, dar și ce produse este recomandat să folosim, pentru a menține părul frumos și sănătos. 

Cum ne afectează părul, schimbările bruște de temperatură

Mihai Despina, hairdresser, ne-a precizat că este foarte important să punem foarte mult accent pe hidtratare, mai ales atunci când vremea se schimbă brusc. Totodată, hairstylistul recomandă să folosim produse cu protecție UV, pentru a ne proteja părul. 

”Schimbările bruște de temperatură au o influență asupra părului. Se pare că se întâmplă mai frecvent treaba aceasta, în ultimii ani, decât înainte. Întotdeauna când se schimbă anotimpul, este recomandat să punem mai mult accent pe hidratare. Lucrul acesta este foarte recomandat, pentru că și frigul deshidratează și fragilizează firul de păr, cât și căldura. În momentul în care apare soarele, trebuie să venim cu produse care au protecție UV, ca să protejeze părul de razele solare. La fel cum ne dăm cu protecție UV pe față, trebuie să facem același lucru și pe păr. ”, ne-a spus Mihai Despina. 

Citește și: Cât de des ar trebui să îți tunzi vârfurile, pentru regenerarea părului. Mihai Despina: „Este perioada ideală”/ EXCLUSIV

Mihai Despina a precizat că părul deschis la culoare și decolorat este mult mai expus la căldură, față de cel închis la culoare. 

”Părul deschis este întotdeauna mai expus la căldură, pentru că el este deja puțin procesat. Ca să fie deschis, el trebuie să fie procesat și automat este mai predispus decât părul închis la culoare. ”, a mai spus Mihai Despina. 

Cele mai cerute proceduri de către domane și domnișoare

Se pare că cele mai cerute proceduri din saloane rămân în continuare decoloratul și balayage-ul. Mihai Despina ne-a explicat că este foarte important să stea de vorbă cu clientele, în momentul în care acestea vin cu dorința de a face o schimbare radicală, pentru a afla istoricul părului, dar și ce produse folosesc clientele acasă. 

”La noi în salon, cea mai cerută procedură este decolorarea, balayage-ul. Este o procedură destul de complexă, este adevărat, dar se face o consiliere înainte. Ne rezervăm undeva la 20 de minute să discutăm cu clienta, să aflăm istoricul părului și prin ce a trecut, dar și ce produse folosește acasă, pentru că, se întâmplă de foarte multe ori ca produsele folosite acasă, să nu fie potrivite pentru părul respectiv sau, în unele cazuri, varianta cel mai des întâlnită, produsele folosite acasă să fie bune pentru scalp, dar să usuce foarte tare lungimea părului. În acest sens, facem o consiliere mai atentă, după care începem procesul, dar ne luăm toate măsurile de precauție. Folosim produse cu protecție foarte mare asupra părului și avem tratamente speciale care se folosesc exclusiv în ziua decolorării, ca să întrețină părul și să fie într-o formă bună după acest proces. ”, ne-a mai spus Mihai Despina.

Vezi interviul integral mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel