Cât de des ar trebui să îți tunzi vârfurile, pentru regenerarea părului. Mihai Despina: „Este perioada ideală”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Mihai Despina, arhivă personală
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Mihai Despina, arhivă personală

Mihai Despina, hairdresser, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, la ce interval de timp este indicat să tundem vârfurile, pentru ca părul nostru să se regenereze. 

Tăierea părului este o parte importantă a îngrijirii personale pentru majoritatea oamenilor și poate fi benefică pentru sănătatea și aspectul părului. Ideea este să scăpăm de vârfurile despicate, ca să împiedicăm tocirea lor și ruperea, într-un final scopul fiind optimizarea condițiilor de creștere a firului. Mihai Despina, hairdresser, a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul noii ediții a emisiunii „Ținuta la control”, acolo unde a dezvăluit la ce interval de timp este indicat să tundem vârfurile. 

Cât de des ar trebui să îți tunzi vârfurile, pentru regenerarea părului

Mihai Despina a precizat că tunsul de întreținere se referă la un tuns o dată la trei, patru luni, iar din lungimea parului se tunde "milimetric". Dacă părul tău este sănătos, nu este degradat și dacă lungimea acestuia este medie sau lungă, poți merge să te tunzi mai rar. Cu toate astea, Mihai Despina a ținut să sublinieze faptul că părul decolorat și degradat este indicat să fie tuns la două luni. 

„Este recomandat ca tunderea vârfurilor să fie făcută la 3, 4 luni. Aceasta este perioada ideală. În cazul unui păr degradat este bine să îl tundem undeva la două luni. Aduc asta în discuție, pentru că eu lucrez foarte mult cu păr decolorat și păr vopsit, care este mai sensibilizat decât părul natural sau părul închis la culoare. Părul negru, de exemplu, poate fi tuns chiar la 4, 5 luni, pentru că el va arăta în continuare sănătos. El este ajutat de vopsea și nu este atât de agresat de factorii termici pe care îi aduci, de exemplu peria rotativă sau placă, pentru că firul este mai gros. Dar unde firul este mai subțire, din cauza decolorării și neîngrijit corespunzător, recomand tunsul o dată la două luni, cel puțin până își revine părul. ”, ne-a spus Mihai Despina. 

Vezi și: Cum purtăm corect colanții. Cele mai mari greșeli pe care trebuie să le eviți. Florin Burescu: ”Te duci într-o zonă vulgară. Trebuie să ai grijă”/ EXCLUSIV

Produsele de hairstyling pe care trebuie să le aibă orice femeie în geantă

Puține experiențe rivalizează cu senzația pe care o avem când abia ne întoarcem de la salon, cu părul proaspăt coafat, moale, strălucitor și sănătos. Și e ușor să devii dependentă de această bucurie, de strălucirea interioară și exterioară, de convingerea că părul tău e mai frumos ca niciodată. Cu toate astea, poți face ca  părul tău să fie la fel de frumos acasă, la fel ca la salon. Mihai Despina a dezvăluit ce produse nu trebuie să ne lipsească niciodată, pentru a avea un păr frumos. Ei bine, este vorba despre șampon, balsam sau mască, protecția termică, dar și uleiul de păr. 

„Orice femeie trebuie să aibă în geantă produsele recomandate de hairsylistul ei, pentru că femeile au foarte multe produse în geanta lor, cumpărate din magazine, nerecomandate de către cineva avizat, cu experiență. Din punctul meu de vedere, sunt patru produse mari și late și anume: șampon, balsam sau mască, protecție termică, neapărat, dar și ulei.”, a spus Mihai Despina, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Urmărește interviul integral mai jos:

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel