Cum îți recapeți liniștea interioară. Lidia Fecioru: „Sunt patru modalităţi prin care putem face asta”

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

 Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt principalii factori ce duc la dezechilibre sufletești. 

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, despre modalitățile prin care îți poți recăpăta liniștea interioară. Trăim într-o societate în care grijile și problemele sunt la ordinea zilei, motiv pentru care trebuie să ne sporim singuri liniștea interioară, iar pentru a face acest lucru există patru lucruri la care trebuie să fim atenți, spune specialista.

„Sunt patru modalităţi prin care ne putem recăpăta liniştea interioară. Prima modalitate ar fi să trăim emoţiile. Ne păstrăm în noi tot felul de sentimente, de emoţii pe care nu le-am trăit, pe care le-am reprimat. Trebuie să trăim aceste emoţii. Este greu să arătăm doar bucurie. Nu suntem mereu aşa. Reprimarea emoţiilor pe care le ţinem ascunse, ne fac mult rău. Trebuie să le trăim.

Poate că nu plângem chiar în momentul în care ne simţim trişti, dar atunci când auzim o melodie, plângem imediat. Pentru că ne regăsim în ea, ne regăsim acea emoţie netrăită şi neîmpărtăşită în adâncul sufletului nostru.Ar trebui să nu ne ascundem. Să nu ne fie ruşine să fim furioşi. Să nu ne fie ruşine să plângem. E important să nu reprimăm aceste sentimente. Atunci când le simţim, să le trăim.Când suntem fericiţi ascultăm melodia, iar atunci când suntem supăraţi ascultăm cuvintele. De aceea, trebuie să trăim emoţiile. Trebuie să ştim să ne relaxăm. Să scăpăm de emoţiile care ne stresează. Să încercăm să ne găsim o activitate care să ne facă să trecem peste orice situaţie stresantă. Să facem meditaţie, să mergem la o slujbă sau să stăm la un grătar cu oamenii dragi. Aşa te rupi de gândurile care te măcinau.”, a declarat Lidia Fecioru.

Citește și: Sărăcia, motivul divorțului dintre Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru, declarații neașteptate: „Din ce să trăiască și el și familia sa?”

Somnul și compasiunea ne vor ajuta să ne recăpătăm liniștea interioară

Somnul este extrem de important pentru sănătate, iar el are un impact major și în recăpătarea liniștii interioare, spune Lidia Fecioru. De asemenea, nu trebuie să uităm nici de compasiunea pentru sine, pe care de cele mai multe ori o dăm la o parte.

„Somnul este extrem de important. Dacă nu dormim suficient suntem şi mai vulnerabili şi nu putem funcţiona aşa cum trebuie.

Compasiunea este altă modalitate prin care ne putem găsi liniştea interioară. Vorbim despre compasiunea de sine, adică a te ierta pe tine însuţi. 

Să nu lăsăm mândria şi egoul să ne oprească din a face bine în această lume. Să nu lăsăm aceste lucruri să ne înrăiască. 

Modul nostru de gândire este important şi el. Mintea ne minte şi ne face multe scenarii. Mintea unui om este cel mai mare cinematograf. Trebuie să ne grăbim încet prin viaţă. Dacă vă grăbiţi, veţi face mai multe greşeli.

Trebuie să ne acordăm timp pentru a nu atrage energii negative. Nu trebuie să grăbim timpul. Ce este să se întâmple, se va întâmpla oricum. Totul este la timpul lui.”, a mai spus Lidia Fecioru.

VEZI și: Lidia Fecioru, planta care te scapă de insomnie și ajută la slăbit: „E foarte bună când este proaspătă”

Trecutul nu trebuie să facă parte din prezentul nostru

Nu în ultimul rând, dacă vrem să fim împliniți cu ceea se suntem, trebuie să uităm complet de trecutul nostru, spune Lidia Fecioru.

„Să nu regretăm trecutul. Ce a fost a fost. Am greşit, asta este. Nu trebuie să mă mustrez pe mine. Am greşit, am învăţat o lecţie, iar a doua oară este chiar posibil să o fac iar, dar a fost lecţia mea.

Trebuie să avem capacitatea de a oferi. Când vom oferi, vom avea mâini şi de primit. Trebuie să pregătim mâinile de dat şi de luat. Liniştea sufletească ţine de emoţii.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe antena3.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel