Cum îți poți face viața financiară mai fericită în 2022. Cele mai bune sfaturi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa unplash/ autor: lucas Favre
Descriere foto: Sursa unplash/ autor: lucas Favre

Gestionarea finanțelor este un aspect important atunci când vine vorba de analiza perspectivelor de viață. Cu cât ești mai pregătit să lupți cu adversitățile monetare, cu atât mai mult poți avea un control mai bun, asupra vieții tale. Acum că anul 2022 a venit, oamenii își analizează viața financiară și evaluează dacă sunt pregătiți sau nu pentru ce e mai rău. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că primul pas pentru a deveni stabil din punct de vedere financiar este să fii fericit cu ceea ce ai. Iată câteva modalități de a vă menține viața financiară mai fericită în 2022.

Fii mulțumit cu ceea ce ai

Întotdeauna veți avea dorința de a câștiga mai mult și de a avea mai mult succes decât aveți acum. Aceasta este natura umană. Dar, când în sfârșit vei pune această foame deoparte, îți vei da seama că există mult mai mult decât să alergi în spatele banilor. Începeți să vă mulțumiți cu ceea ce aveți deja.

Concentrează-te pe afacerile tale

Nevoia ta de a avea mai mulți bani este alimentată de faptul că te uiți la bogăția altora. Nevoia de a concura apare, de asemenea, atunci când nu ești mulțumit cu ceea ce ai. Analizează ce contează cel mai mult pentru tine, în comparație cu ceilalți.

Economisiți timp

Pierderea timpului în viața ta, când îl poți folosi pentru a face lucruri mult mai valoroase, este pur și simplu iresponsabilă. Dacă plănuiești să fii stabil din punct de vedere financiar și fericit în 2022, atunci începe să îți folosești timpul și să lucrezi fără încetare.

Nu te implica în certuri cu cei dragi ție

Situațiile financiare stresante pot scoate la iveală ce este mai rău în cupluri. Iar acest lucru poate duce la o mulțime de situații iraționale. Dar aici trebuie să vă opriți. Nu vă implicați în conflicte cu cei dragi pentru că acest lucru va crește șansele de a vă ruina finanțele.

Amintește-ți de realizările tale

Ori de câte ori vă simțiți prost, amintiți-vă de realizările pe care le-ați obținut. Aceasta vă va motiva să munciți mai bine, mai mult și să vă străduiți și mai mult pentru succes, potrivit timesofindia.com

 

Cum să ECONOMISEȘTI banii, în funcție de semnul zodiacal

Berbec

Pentru a economisi bani și a vă abține de la indulgențe impulsive, trebuie să vă provocați și să vă stabiliți obiective săptămânale. Împingeți-vă să nu cheltuiți nici măcar un leu pe parcursul întregii zile sau săptămâni. Dacă trebuie să mergeți la cumpărături, atunci lăsați cardurile acasă și luați puțini bani, astfel încât să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie.

Taur 

Elaborați un plan de economisire pentru dumneavoastră. Dacă trebuie să cumpărați un produs, economisiți separat pentru acesta. În acest fel, veți fi mai concentrat și mai bine orientat în ceea ce privește cheltuielile.

Gemeni

Încercați să economisiți automat pentru obiective mai mari, cum ar fi o vacanță lungă sau chiar planuri de pensionare. În acest fel, nu trebuie să faceți un efort suplimentar și economisiți automat.

Rac

Faceți diferite tipuri de fonduri pentru diferite lucruri. De exemplu, economisiți într-un alt borcan sau cont pentru îngrijirea de sine, un altul pentru vacanța în care doriți să mergeți, alocați fonduri pentru obiective specifice.

Leu

În loc să faceți cumpărături emoționale, fiți puțin mai practici și gândiți-vă la modalități inovatoare atunci când vine vorba de cadouri. În loc să cumpărați un pian scump pentru soțul dvs. sau o chitară pentru soția dvs., încercați să luați împreună lecții de gătit sau cursuri de muzică. Lucruri care produc momente și au costuri reduse.

Fecioară

Puteți opta pentru un plan de economisire automată sau chiar să investiți în lucruri care au un beneficiu pe termen lung.

Balanță

Încearcă să plătești totul în numerar. Acest lucru vă va ajuta să vă vedeți punctele slabe și apoi puteți căuta diferite modalități de a vă economisi banii.

Scorpion

Luați ajutorul unui planificator financiar, folosiți-vă resursele. Nu vă asumați riscuri financiare. Vedeți unde economisiți și unde pierdeți.

Segetător

Visează frumos, este dreptul tău, dar fă-ți economii pentru a evita un viitor slab. Economisiți o anumită sumă în fiecare lună, fără greș.

Capricorn

Vă descurcați foarte bine cu economiile, pentru că este o a doua natură pentru dumneavoastră, dar este recomandat să vă economisiți banii acolo unde obțineți o dobândă mai mare.

Vărsător

Abțineți-vă de la risipă. Este foarte important să aveți  rezervă financiare, deoarece sunteți un cheltuitor temperamental.

Pești

Construiți un fond de urgență, investiți pe piața mutuală după ce vă consultați cu cineva care se pricepe la aceste lucruri. De asemenea, ați putea încerca programe de recoltare a bijuteriilor, în cadrul cărora economisiți o sumă în fiecare lună, iar brandul vă dă o parte din ultima tranșă. Până la final ai putea să cumperi aur ca investiție, potrivit timesofindia.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel