Cum influențează personalitatea bolile de inimă. Studii științifice

Data publicării:
stres. Foto Unsplash/ autor JESHOOTS.COM
Descriere foto: stres. Foto Unsplash/ autor JESHOOTS.COM

Cercetătorii de la Harvard susțin că personalitatea influențează procesele moleculare. 

Furia și nesiguranța au fost asociate au fost legate de problemele legate de inimă în studiile științifice.”Vă amintiți personalitatea de tip A? Conceput pentru prima dată în anii 1950, termenul se referă la persoane agresive, ambițioase, competitive și conștiente de timp. Dar cei cu personalitatea de tip A aveau mai multe șanse să aibă atacuri de cord decât omologii lor mai relaxați s-a dovedit a fi neadevărată, așa cum au relevat numeroase studii din anii 1980 și 1990. Dar la începutul anilor 2000, un alt tip de personalitate - tipul D pentru suferinzi - a început să capteze mai multă atenție”, subliniază experții Harvard.

 

Oamenii incluși la personalitatea de tip D sunt ”anxioase, iritabile și supărate; de asemenea, au tendința de a se simți rău în situații sociale și sunt incomode să se deschidă către ceilalți. Potrivit unei revizuiri din 2018 în rapoartele actuale de cardiologie, având o personalitate de tip D este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare”. Cel care a descris acest tip de personalitate, psihologul Johan Denollet, a creat un test care poate fi făcut AICI.

 

Profesorul asistent de Psihiatrie de la Harvard Medical School, dr Michael Miller, spune că ”manifestarea exterioară pe care o numim personalitate influențează ceea ce se întâmplă biologic la nivel molecular. Potrivit acestuia, emoțiile negative care caracterizează temperamentele de tip D declanșează răspunsul la stres al corpului. Iar creșterea repetată a hormonilor de stres din organism poate determina creșterea tensiunii arteriale și poate face ca sângele să se coaguleze, arată Harvard Medical School.

 

Află care sunt efectele stresului asupra corpului pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel