Cum afectează organismul modul de gătire a cărnii. Sfatul specialiștilor

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

După ce a analizat modul în care diferite metode de gătire a cărnii afectează organismul uman, o echipă internațională de oameni de știință din domeniul alimentar a reușit să determine care sunt cele mai bune și cele mai proaste moduri de a găti carnea.

Cercetătorii și-au dezvăluit recent descoperirile cu privire la modul în care diferitele moduri de gătire a cărnii influențează "digestibilitatea proteinelor musculare în tractul gastrointestinal" în Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. Metodele pe care le-au examinat au fost: fierberea, prăjirea, grătarul, cuptorul cu microunde, prăjirea, sous-vide, gătitul la aburi și tocănița.

Iată care este defalcarea modului în care organismul tău descompune carnea

Potrivit rezultatelor, carnea este cel mai ușor de digerat atunci când este gătită în sous vide. Această metodă de gătit se referă la prepararea cărnii într-o baie de apă cu temperatură controlată, de multe ori într-o pungă sigilată în vid. Conform cercetătorilor, un sous vide "poate induce modificări favorabile ... în proteinele musculare și poate îmbunătăți digestibilitatea acestora".

Între timp, prăjirea și fierberea cărnii s-au dovedit a avea cele mai puțin dorite efecte asupra digestiei. Potrivit rezultatelor, aceste două metode particulare de gătire a cărnii "pot induce modificări nefavorabile", cum ar fi producerea în exces de acid G.I., o creștere a compușilor care pot provoca gaze și o "scădere a susceptibilității proteinelor în timpul digestiei gastrointestinale".

Poate că acest lucru vă oferă o perspectivă solidă în timp ce vă planificați mesele pentru săptămâna care urmează, potrivit msn.com

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel