Cum a fost recunoscut Toma Caragiu după cutremurul din 1977: Așa s-a tras concluzia că e el

Data publicării:
Toma Caraciu, captură video YouTube.
Descriere foto: Toma Caraciu, captură video YouTube.

Cum a fost recunoscut Toma Caragiu printre ruine, la cutremurul din 1977.

În urma cutremurului din anul 1977 au murit mulți bucureșteni, iar printre ei s-a aflat și marele actor Toma Caragiu.

Historia a refăcut momentele din ultimele ore ale marelui actor Toma Caragiu, înainte de marele dezastru:

"La ora 9.30, Toma Caragiu se urcă în maşina personală, alături de soţie, şi pleacă din Bucureşti spre Periş.

La ora 15.00, soţia sa se plictiseşte şi îl anunţă că intenţionează să plece în plimbare pe Valea Prahovei. Toma o priveşte mirat, tăcut, straniu, încât ea îl întreabă: Ce te uiţi aşa la mine de parcă ţi-ai lua adio? Te sun la nouă şi jumate acasă…

 

La ora 19.30, Toma Caragiu îi telefonează lui Alexandru Bocăneţ, anunţându-l că este acasă şi că îl invită la el, să stea de vorbă, să discute despre proiectele lor.

Ora 20.30, soseşte Andu Bocăneţ, care-i dă vestea că primul său film, “Gloria nu cântă”, unde Toma Caragiu are rol principal, a ieşit din laborator. Actorul pune pe masă o sticlă cu whiskey, toarnă în două pahare, pentru a ciocni în cinstea evenimentului, deşi Bocăneţ nu bea. Sunt amândoi în sufragerie".

La ora 21.22, Bucureştiul se cutremură apocaliptic, cu un seism cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde.

Plutonierul major de gardă în faţa ambasadei Cehoslovace situată vizavi de blocul lui Toma Caragiu, a văzut cum blocul Colonadelor 3 s-a prăbușit, ca într-un film, întâi partea de sus, alunecând etaj cu etaj.

Apartamentul lui Toma, aflat la etajul al doilea, a rămas aproape intact.

În momentul cutremurului s-au ivit pentru Alexandru Bocăneţ şi Toma Caragiu trei posibilităţi: să rămână în casă, să iasă pe scara de serviciu sau să coboare pe scara principală.

Cum a fost recunoscut Toma Caragiu după cutremurul devastator

 

Toma Caragiu a fost recunoscut după păr, nu putea fi recunoscut decât printr-un test ADN care la acel moment nu era accesibil pe plan mondial.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel