Cuișoarele: cinci beneficii la care nu te-ai fi așteptat. Calmează durerea și ajută în controlul glicemiei

Cuișoare, foto Unsplash/ clove
Descriere foto: Cuișoare, foto Unsplash/ clove

Condimentele nu sunt întotdeauna folosite doar pentru aroma lor. Uneori, condimentele au și un efect benefic pentru sănătate. Iată câteva efecte surprinzătoare ale cuișoarelor. 

Condimentele indiene sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale și vindecătoare, iar condimentele care nu ne dezamăgesc niciodată cu proprietățile lor vindecătoare sunt cuișoarele.

Cuișoarele sunt mici, dar au multiple beneficii pentru sănătate. Sunt muguri de flori care provin dintr-un arbore  și au un gust înțepător.

Cuișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antidiabetice. Uleiul de cuișoare nu este doar medicinal, dar cuișoarele în ansamblu pot face minuni organismului.

Cuișoarele conțin mangan, fibre și vitaminele C și K. În timp ce manganul stimulează funcția creierului și ajută la formarea oaselor, vitaminele C și K întăresc imunitatea și previn coagularea sângelui.

 

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale cuișoarelor pe care ar trebui să le cunoașteți.

 

Ajută în controlul diabetului:

Cuișoarele are un compus cunoscut sub numele de nigericină, care poate ajuta la îmbunătățirea secreției de insulină și la sănătatea celulelor care produc insulină. Prin urmare, adăugând cuișoarele în dieta zilnică, poate ține sub control nivelul zahărului din sânge.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 09 noi 2021, 18:13 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience