Cu ce se ocupă fosta soție a lui Bebe Cotimanis. Florina Mărcuța se consideră „un om ales”

Sursă foto: Instagram/ Florina Mărcuța
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Florina Mărcuța

Florina Mărcuța ajută Biserica în demersurile sale. Aflați cum contribuie vedeta la misiunea „sacră”.

Florina Mărcuța, cunoscută și ca fosta soție a lui Bebe Cotimanis, își urmează pasiunea cu hotărâre și entuziasm. Fiind o celebră make-up artistă, ea a ales să se înscrie la studii de Teologie, cu un accent pe Artă Sacră. Cu încredere în direcția aleasă, Florina își face practica în restaurarea Bisericii Sf. Ilie-Hanul Colței din Centrul Vechi al Bucureștiului, o experiență pe care o consideră o mare binecuvântare.

Deși a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani, Florina nu s-a oprit din a-și urma visurile. În plus față de Teologie, s-a înscris și la modulul de pedagogie și se gândește să continue cu un master. Într-un interviu, fosta soție a lui Cotimanis a vorbit deschis despre parcursul ei și despre dorința de a învăța mereu ceva nou.

Cu ce medie a terminat anul de facultate

Cu determinare și pasiune, Florina a reușit să încheie cu succes al doilea an de studiu, obținând o impresionantă notă de 9.73. În prezent, se află în anul 3, dedicându-se cu drag învățăturilor și lucrărilor practice. Ea mai are de completat doar două zile de practică la o biserică din București pentru a-și îmbogăți cunoștințele și a aduce contribuția ei valoroasă în domeniul Artă Sacră. Cu devotamentul și perseverența sa, Florina Mărcuța inspiră pe cei din jur și demonstrează că niciodată nu este prea târziu să-ți urmezi pasiunea și să înveți lucruri noi.

„Am intrat în anul 3, sunt tot integralistă, pentru că vreau să am vara liberă, să mă bucur de vacanță. Așa mi-a ieșit, pentru că nu este o facultate pe care să o fușărești. Materia este complexă. Dacă nu o aprofundezi și nu treci prin ea, pierzi. Chiar nu am vrut acest lucru, pentru că e o informație utilă și ar fi păcat să o pierd. Nici nu mai am 20 de ani.

Dacă mi-am dat timpul acesta pentru studiu și mi l-am dorit, nu vreau să pierd timpul, dimpotrivă, învăț cu drag. Este o facultate pentru suflet. Am iar o medie bună, 9.73. Ultimul examen a fost în 28 iunie. După examen am intrat în practică”, a declarat Florina Mărcuța, pentru viva.ro.

Face practică cu Biserica

Florina Mărcuța se bucură de oportunitatea de a face practică la Biserica Sf. Ilie-Hanul Colței din București, un loc plin de istorie și spiritualitate, aflat în proces de restaurare. Prin implicarea sa, ea se simte fericită și împlinită, știind că a putut aduce o contribuție valoroasă. Cu mândrie, Florina a avut posibilitatea să chituiască o parte din iconostas, un gest care demonstrează angajamentul și pasiunea sa pentru conservarea patrimoniului cultural și religios al bisericii.

„Mai am două zile de practică, pe care le fac la Biserica Hanul Colței. Restaurăm iconostasul. Toată biserica se restaurează. Noi acum practica o facem pe partea de lemn, policrom. Și pictura, ornamentele. Tot iconostasul. (Iconostasul este, în lăcașul creștin de cult, un perete care desparte naosul de altar. De obicei din lemn sculptat, el este acoperit de icoane-n.r.). Sunt mândră că am chituit la o parte din iconostas. La una dintre icoanele împărătești, Sf. Ștefan, chiar am lucrat. Am curățat-o… E o stare frumoasă, o binecuvântare. Nu îmi vine să cred, că fac eu asta. Îmi dau seama că sunt și eu un om ales”, a declarat Florina Mărcuța, pentru viva.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 28 iul 2023, 17:57 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience