Cu ce alimente înlocuim carnea, în post. Câteva SFATURI de care trebuie să ții cont

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ce alimente trebuie să consumăm în post. 

Toți cei care țin post trebuie să știe că există câteva alimente de bază, pe care este necesar să le integreze zilnic în alimentație. Carnea, care reprezintă o sursă importantă de proteine pentru corpul nostru, trebuie înlocuită corect cu alte derivate vegetale.

"Când vine vorba de post, să nu uităm de fasole, de mazăre, să nu uităm de cartofi, de orez, de paste, de preferat integrale, pentru a-și păstra vitaminele și mineralele. Soia conține proteine complete, este partea vegetală a alimentelor, care conține cele mai complete proteine vegetale. Quinoa, hrișca sunt bogate în fibre și foarte sănătoase și foarte potrivite pentru a face parte din meniul zilnic de post. Semințele de cânepă, brânză tofu, nuci, alune, migdale, măsline, avocado, acestea toate pot să înlocuiască, mai ales seara, nevoia de carne, dar să nu uităm și ciupercile, pentru o sațietate deosebită." a spus dr. Laura Ene în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani", de pe Atena 1.

De ce ne îngrășăm în post

Mulți oameni se întreabă de ce pun kilograme în plus, atunci când țin post, iar răspunsul e simplu.

"Renunțarea la carne, dar aducerea în dietă a unei cantități mult mai mari ca înainte de carbohidrați, și aici mă refer la boabe, la cartofi, fasole, la mămăligă, în exces, pe care nu le cheltuim prin mișcare, o depunem sub formă de rezervă de grăsime.", a continuat aceasta.

Ce să nu mâncăm în post

"Suntem în post și suntem foarte expuși riscurilor de a consuma, de dragul sănătății, alimente care chiar nu ne fac bine. Aici aș aminti de pateurile vegetale, care sunt cumpărate din comerț. Una este să faci un pateu din ciuperci, o zacuscă acasă. Toate produsele vegetale de pe rafturi nu sunt și cele mai corecte, foarte mulți coloranți, foarte mulți conservanți. Ne putem face o zacuscă, o salată de vinete, un humus acasă, o fasole bătută, cu condiția ca nici aceea să nu fie prăjită în foarte mult ulei. Aceste alimente se potrivesc foarte bine cu micul dejun, întinse pe o felie de pâine integrală, cu o legumă crudă. Nu trebuie să fie nici scump și nici complicat să mănânci sănătos dimineață.", a mai adăugat aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel