Cristina Neagu se retrage provizoriu de la prima reprezentativă: ”Nu voi mai veni la națională în 2021”

Data publicării:
Cristina Neagu, foto Sorin Pană
Descriere foto: Cristina Neagu, foto Sorin Pană

Cea mai bună jucătoare a României și căpitanul ”tricolorelor” a anunțat că se retrage provizoriu de la prima reprezentativă. Până în 2022, Cristina Neagu nu va mai evolua decât pentru echipa de club, CSM București.

România s-a calificat la Campionatul Mondial din Spania, din decembrie 2021, după ”dubla” cu Macedonia de Nord, dar a ”pierdut-o”  pe Cristina Neagu, care a afirmat că are nevoie de o pauză.

”Sunt bucuroasă că după două decepții, necalificarea la Jocurile Olimpice și necalificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor cu CSM București, vine această calificare la Campionatul Mondial. Mă bucur că suntem singura națiune care ne-am calificat la toate edițiile acestei competiții majore. Urmează o pauză pentru mine, cel mai probabil în 2021 nu voi mai juca pentru națională, dar sper ca de la anul să mă întorc cu mai multă energie” – Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României .

Desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, interul stânga a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii.

”Am acumulat multă oboseală fizică și psihică, am avut parte de accidentări și este un moment bun să mă odihnesc câteva luni. Nici o echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare...ușor, ușor, fetele vor învăța să joace fără mine, sunt convinsă. Nu este o retrage propriu-zisă, ci temporară, iar cuvântul retragere nu este cel mai potrivit, pur și simplu am nevoie de câteva luni de pauză. Până la urmă, există handbal și fără Cristina Neagu, echipa națională merge mai departe și fără Neagu, așa cum a mers fără oricare jucătoare” - Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României .

Vrea să joace la Jocurile Olimpice de la Paris

În vârstă de 33 de ani, Cristina Neagu a mărturisit că mai are un țel important, acum pe final de carieră la nivel înalt. Își dorește să mai evolueze la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, din 2024.

”Dacă ne-am fi calificat la Tokyo, este posibil să fi vorbit acum despre o retragere definitivă... Cum nu am realizat acest lucru, îmi doresc o altă ieșire din scenă, de la națională și din handbal, pentru că dacă vorbim despre Jocurile Olimpice de la Paris, atunci voi avea 36 ani. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni de la anul la națională pentru că îmi doresc să mă calific la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice” - Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României .Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel