Cremșnit cu frișcă. Un desert simplu și gustos

Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina

Această rețetă delicioasă de cremșnit cu frișcă se prepară foarte rapid și va fi desertul preferat al familiei tale. 

Ingrediente:


1 pachet foi cremșnit

Cremă

3 ouă

150 ml lapte

200 g zahăr tos

500 g frișcă

20 g granule gelatină

15 ml rom

un plic zahăr vanilat

500 g frișcă

15 g gelatină

1 plic zahăr vanilat

decor : zahăr pudră


Mod de preparare:

Într-o cratiță mai mare punem laptele cu gelatina și lăsăm circa 1 oră. 

Frișca lichidă trebuie mixată foarte bine iar după aceea pusă la frigider. 

Într-un alt vas mixam albușurile spumă. Adăugăm peste albușuri tot zahărul tos și romul. Mixăm în continuare. 

În cratița cu gelatina și laptele adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu un tel apoi punem albușul spumă. 

Punem cratița la bain-marie și amestecăm ușor. 

Luăm de pe foc și adăugăm zahărul vanilat. 

O lăsăm la răcit, iar după ce a ajuns la temperatura camerei punem o lingură mare de frișcă și amestecăm. 

Turnăm apoi toata frișca și băgăm crema circa 15 minute în frigider.

Între timp luăm frișca lichidă ( care a fost în frigider) , adăugăm gelatina, zahărul vanilat și mixăm totul până frișca se întărește.

Într-o tavă mai înaltă pe care o tapetam cu hârtie de copt. Punem 4 foi de cremșnit, apoi vom unge acestei foi cu crema de vanilie.

Peste crema de vanilie, vom pune frișca bătută iar deasupra vom pune 3 foi de cremșnit. Bagam totul la frigider pentru cca 3 ore. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 31 oct, 15:48 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play