„Credeam că o să chelesc”. Clipe de groază pentru Gabriela Prisăcariu, după ce a născut. Problemele de sănătate cu care s-a confruntat soția lui Dani Oți

Data publicării:

Gabriela Prisăcariu, soția lui Dani Oțil, a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat după ce a născut.

Gabriela Prisăcariu a devenit mamă, anul trecut. Fostul model vorbește abia acum despre problemlele de sănătate cu care s-a confruntat după ce a născut. Vedeta spune că începuse să-i cadă părul exagerat de rău și că se temea că va cheli. 

Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului. Ioana Marinescu: „E important ca părul să fie fericit”

 

''După ce am născut, cam la 4 luni după ce am născut, a început să îmi cadă părul foarte rău, dar extrem de rău. Credeam că o să chelesc. Pe urmă am avut și Covid. Nu știu dacă are legătură. Am auzit că și de la Covid îți cade părul. Ideea este că era ceva rău. Am încercat tot ce se poate'', a povestit Gabriela Prisăcariu pe rețelele de socializare.

 

Cauzele căderii părului. Ioana Marinescu: „În tinerețe facem multe greșeli”. Cum putem depăși această problemă

Tot ce trebuie să știi despre alopecie, boala de care suferă soția lui Will Smith. Cum o tratăm și care sunt cauzele ce duc la apariția ei

Medicul Pavelina Andrei a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, tot ce trebuie să știm despre alopecie, boala care duce la căderea părului.

Boala de care suferă soția actorului, Will Smith, a fost subiectul de discuție a multor oameni, după întâmplarea care a avut loc la Premiile Oscar. Alopecia se manifestă prin căderea părului iar, în unele cazuri, există chiar și riscul ca părul să nu mai crească niciodată, explică doamna doctor Pavelina Andrei, pentru Spectacola. De asemenea, ne putem confrunta și cu mai multe tipuri de alopecie, iar cauzele apariției acestei boli sunt multiple. 

"Există mai multe tipuri de alopecie, care  cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermartita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

"Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic. ", a mai completat aceasta.

Când trebuie să tragem un semnal de alarmă


"Până la 50-100 de fire de păr sunt normale să cadă, pe zi, pentru că părul se regenerează. Dar, în momentul în care noi începem să avem un ghemotoc mai mare de păr căzut, când ne pieptănăm, ne spălăm, atunci, cu siguranță, trebuie să ne investigăm și să vedem să nu fie altă problemă. Căderea părului trebuie văzută ca o cauză secundară, ca urmare a unei alte afecțiuni. Pielea vorbește despre sănătatea organismului din interiorul nostru și părul este unul dintre semnele care ne arată că ceva în organism nu funcționează bine. Putem descoperi o afecțiune autoimună, boală sistemică și boală cu transmitere sexuală. ", a mai spus medicul.

 

Citește continuarea aici.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel