Creatorul de modă Pierre Cardin, înmormântat în cimitirul Montmartre, în ţinuta de membru al Academiei de Arte Frumoase

Data actualizării: | Data publicării:
Pierre Cardin
Descriere foto: Pierre Cardin

Funeraliile designerului francez Pierre Cardin, stilist vizionar şi pionier al industriei pręt-a-porter, decedat marţi la vârsta de 98 de ani, s-au desfăşurat sâmbătă, în a doua partea a dimineţii, la cimitirul Montmartre din Paris, în cadrul unei ceremonii private.

Potrivit ultimelor sale dorinţe, Pierre Cardin a fost înhumat înt-un sicriu negru, în ţinuta de academician în arte frumoase, alături de sabia pe care chiar el a creat-o, având mânerul decorat cu un degetar de croitorie, un ac şi o papiotă de aţă, iar lama, asemănătoare unei foarfece.

Creatorul a fost înhumat în acelaşi cavou în care se află şi partenerul şi asociatul său, André Oliver, decedat în 1993.

Pe o platformă decorată cu pânză verde, culoarea preferată a creatorului, familia şi colaboratorii acestuia s-au reunit înainte ceremoniei de înmormântare pentru o binecuvântare şi pentru a-i aduce omagii, precum cel al lui Eve Ruggiéri, directoarea artistică a Festivalului liric din Lacoste (sudul Franţei), creat de Pierre Cardin, notează Agerpres. 

''Casa de modă îşi continuă activitatea sub îndrumarea nepotului său, Rodrigo Basilicati Cardin, pentru a dezvolta noi proiecte, respectând totodată moştenirea talentatului său fondator'', a precizat familia.

O slujbă comemorativă va fi organizată la sfârşitul lui ianuarie la ParisGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel