COVID-19 sau răceală obișnuită: cum faci diferența și când e cazul să mergi la medic

Unsplash.com/ autor engin akyurt
Descriere foto: Unsplash.com/ autor engin akyurt

Președintele Societății de Epidemiologie, Doian Azoicăi, a vorbit despre diferența între COVID-19, infecția cu tulpina Delta și răcelile obișnuite.

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 și-a schimbat atât caracteristicile epidemiologice, fiind mult mai contagioasă, cât și caracteristicile clinice, a explicat Doina Azoicăi, președinele Societății de Epidemiologie, la B1 TV. De aseeena,e a a spus că în cazul copiilor,a casta poate avea maniestări atipice.

„Această tulpină Delta și-a schimbat și caracteristicile epidemiologice, fiind mult mai contagioasă, dar și caracteristicile clinice. Repet ceea ce ați spus dumneavoastră, sigur că debutul poate să fie cu manifestări din acestea mai puțin specifice, cu cefalee, cu obstrucție nazală (…), cu strănut, cu disfagie, această senzație de jenă la momentul de deglutiției, dar bineînțeles sunt și persoane care încă mai prezintă fenomene de sub-febrilitate, chiar febră și tuse seacă. Ceea ce este important, de fapt, și ați accentuat și dumneavoastră, suntem în perioada virozelor respiratorii, deci infecțiilor cu alte virusuri respiratorii, și populația ar fi tentată să creadă că e o banală răceală, încât vreau să subliniez că la apariția acestor simptome este foarte importantă testarea, chiar dacă persoanele sunt vaccinate sau nevaccinate, și trebuie să acordăm o atenție deosebită nu numai acestor simptome la adulți, chiar și la copii. Iată, această infecție cu tulpina Delta o întâlnim și în cazul copiilor. La copii este posibil să fie însoțită și de alte manifestări mai puțin tipice pentru fenomenele respiratorii, respectiv manifestări digestive, agitație, pierderea apetitului”, a explicat Doina Azoicăi.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 05 oct 2021, 10:36 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience