COVID-19. Monica Pop, semnal de alarmă. DETALIUL care face diferența: „Nu ceaiuri, nu substanțe, nimic”

Data publicării:
Prof. dr. Monica Pop, foto Facebook
Descriere foto: Prof. dr. Monica Pop, foto Facebook

Prof Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra unui detaliu neglijat de multe persoane, dar care poate face diferența în prevenția infectării cu virusul SARS-COV2.

Potrivit medicului, ochii sunt o „gazdă” bună pentru noul coronavirus, iar protecția lor este extrem de importantă. Conjunctivita este un simptom comun la răcelile obișnuite, dar și la COVID-19.  Pentru a proteja ochii de infectare, medicul recomandă purtarea ochelarilor pe stradă și spălatul dimineața și seara, cu apă și săpun. 

 „Nu se gândește nimeni dacă e vreo infecție. Ochii trebuie spălați dimineața și seara cu apă și săpun. Nu ceaiuri, nu substanțe, nimic. Întordeauba recomand să se poarte ochelari pe stradă, chiar și atunci când vine vorba de ochelari de soare. Și ochelarii trebuie șterși cu alcool, e un mijloc de dezinfecție, inclusiv rama. E greu la copii, dar ne bazăm pe părinții care sunt destul de vigilenți și le păstrează și lor metode de igienă”, a spus Monica Pop în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la ProTv. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel