Cosmeticele, riscuri pentru sănătatea pielii. Cât timp se pot folosi după desigilare

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cosmeticele pot deveni periculoase pentru sănătatea tenului dacă sunt folosite o perioadă de timp îndelungată.

Cosmeticele le folosim zilnic, doar că dacă nu suntem atente la datele de utilizare acestea ne pot cauza probleme dermatologice. Este tentant să folosești fiecare picătură de machiaj sau produs de îngrijire a pielii, mai ales dacă ai plătit mult pentru asta. Machiajul are însă o dată de expirare, iar durata sa de viață poate fi mai scurtă decât crezi.

Data exactă necesară pentru ca machiajul să expire depinde de produsul cosmetic specific, de modul în care este depozitat și dacă este sau nu sigilat sau deschis. Toate machiajele expiră în cele din urmă, de obicei, în termen de 2 ani de la cumpărare și, uneori în 3 luni, arată Healthline.

Cât de mult durează dacă nu sunt deschise

Datele de expirare pe care le vedeți imprimate pe machiaj sau pe ambalaj sunt instrucțiuni pentru perioada de după deschiderea produsului. Poate fi greu de aflat când expiră machiajul sigilat, nedeschis, deoarece nu este inscripționat pe ambalaj.

 

În general, dacă este depozitat corespunzător într-un loc răcoros, uscatși complet sigilat machiajele ar trebui să dureze 2 până la 3 ani.

Acestea fiind spuse, produsele mai cremoase care conțin uleiuri, cum ar fi anticearcanele sau fardurile de obraz lichide, s-ar putea transforma mai devreme, deoarece uleiul devine rânced.

Toți conservanții din machiaj se descompun în timp, chiar dacă produsul este nedeschis, deci nu ar trebui să păstrați niciun produs mai mult de 3 ani.

Este data de expirare o sugestie

Simbolul Perioadă după deschidere (PAO) imprimat pe machiaj va indica câte luni aveți între ziua în care îl deschideți și ziua în care expiră. Acesta este termenul de valabilitate al machiajului.

Produsele precum creioanele de buze sau dermatograful pot avea o perioadă de valabilitate mai lungă, deoarece pot fi ascuțite. Pentru a fi sigur că machiajul tău durează atât timp cât ar trebui, spală-te pe mâini înainte de a aplica, curăță-ți pensulele de machiaj în mod regulat și evită să le împarți.

Ce se întâmplă cu machiajele

Machiajul expirat poate deveni uscat sau fărâmițat și nu trebuie să utilizați niciodată apă sau salivă pentru a-l umezi, deoarece aceasta poate transmite bacterii. Este posibil ca pigmenții de culoare să nu pară la fel de vibranti, iar pulberile pot părea ambalate și greu de utilizat.

Machiajul expirat poate începe, de asemenea, să adăpostească bacterii care pot duce la:

- acnee

- erupţii cutanate

- infecții oculare

Este deosebit de important să nu folosiți machiajul ochilor după expirarea acestuia, deoarece acest lucru poate fi dăunător pentru zona delicată a ochilor, mai notează Healthline.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel