Cornulețe de post cu gem de prune și nucă. Simplu și delicios

Cornulețe, foto Unsplash/ amirali mirhashemian
Descriere foto: Cornulețe, foto Unsplash/ amirali mirhashemian

Această rețetă de cornulețe cu gem de prune și nucă este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


Pentru aluat

400 g făina 000

200 g ulei de cocos 

65 ml zeama de lămâie 

65 ml apă

coaja rasă de la 2 lămâi

6 g drojdie proaspătă 

½ linguriță extract de vanilie 

Un praf de sare

Pentru umplutură

150 g gem de prune

50 g nucă tocată mărunt

2 linguri nucă 

200-300 g de zahăr pudră 


Mod de preparare:


Se pune uleiul de cocos într-un bol mai mare. Se adaugă făina cernută, sarea și coaja rasă de lămâie. Se amesteca bine. 

Drojdia proaspătă se freacă cu zahărul vanilat și se pune peste aluatul făcut mai sus. 

Se adaugă zeama de lămâie, apa și se amestecă totul ușor cu spatula până se încorporează lichidul. 

Aluatul se învelește în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru o oră. 

Nucile se macină ușor.  Se amestecă cu 3-4 linguri de gem de prune. 

Se scoate aluatul fraged de la frigider și se împarte în 2. Prima porție se pune pe masă iar restul merge iar la rece. 

Se așază aluatul pe o coală de hârtie de copt dată cu făină, se presară cu puțină făină și la suprafață și se acoperă cu o a doua hârtie de copt. Se întinde cu sucitorul pâna ce foaia de aluat are cca. 3-4 mm grosime (încercăm să facem formă de disc). 

Tăiem aluatul în 16 părți, iar pe fiecare punem câte o linguriță de gem de prune cu nucă și rulăm cornulețele fragede dinspre bază spre vârf.

Se procedează la fel cu a doua bucată de aluat.

Lăsăm cornulețele la frigider pentru încă 30 de minute. 

Cuptorul se încinge bine la 190 C. Cornulețele se coc cca. 25-30 de minute. 

La final le dăm prin zahărul pudră. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 21 noi, 21:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play