Cornel Constantiniu trăiește din pensia de handicapat, la 78 de ani. Cum se simte artistul, după 30 de ani de luptă cu boala Parkinson: "A decis să nu se plângă față de situația sa”

Data publicării:
Cornel Constantiniu, captură Youtube
Descriere foto: Cornel Constantiniu, captură Youtube

Corneliu Constantiniu trăiește de pe o zi pe alt cu pensia de handicapat, la 78 de ani. Artistul se luptă de 30 de ani cu boala Parkinson. 

Cornel Constantiniu se luptă de mai bine de 30 de ani cu boala Parkinson, în urma căreia a rămas cu mai multe sechele. Îndrăgitul artist este îngrijit de soția sa,  Domnița Constantiniu, care i-a fost alături necondiționat. 

Cum se simte artistul, după 30 de ani de luptă cu boala Parkinson

La 78 de ani, Cornel Constantiniu se luptă cu problemele de sănătate. Potrivit soției sale, artistul nu se mai poate deplasa decât în scaunul rulant și vorbește cu dificultate.

„Cornel petrece mult timp pe zi în fața micului ecran. E la curent cu mai tot ce se întâmplă pe lumea asta. Când are vreo nedumerire mă mai întreabă și-i povestesc și eu câte una sau alta. Fiindcă eu sunt cea care mai ies, mai merg la cumpărături și mai aud una sau alta. Iau pulsul străzii, cum se spune!', a povestit soția artistului pentru cancan.ro.

Cornel Constantiniu trăiește din pensia de handicapat, la 78 de ani

Soția lui Cornel Constantiniu a declarat că artistul are o pensie destul de mică, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă. Cu toate astea, Cornel Constantiniu nu se plânge de situația în care este și încearcă să facă față situației în care se află. 

„Ca și bunul său amic, Aurelian Andreescu, Cornel Constantiniu a ales mereu să fie foarte discret. A fost una din regulile de căpătâi ale casei noastre. Chiar dacă am știut destule bârfe din lumea artistică, și credeți-mă sunt destule, toate s-au stins în sufrageria noastră. În plus, Cornel a decis să nu se plângă nici față de situația sa sau față de ce valoare are pensia sa. E una de handicap, fiindcă de 33 de ani se luptă cu boala, și pensia e atât cât e. Cât a considerat statul român că trebuie să ne ofere pensie, și lui, și mie, atât am luat. Ce am rezolva dacă ne-am plânge?', a mai spus Domnița Constantiniu pentru sursa citată.

Cornel Constantiniu a avut un frate geamăn: „A murit de 12 ani”

„Cornel e bolnav de Parkinson de 28 de ani. Cu atâtea operații… Noroc că are inima bună. Boala aceasta distruge celulele în creier, de aceea nu mai poate vorbi clar, dar încă supraviețuiește. Geamănul, Mircea, a murit de 12 ani. Între ei a fost și este o legătură specială. Și acum, după operație, Cornel, timp de două-trei zile, vorbea numai de Mircea. Este o legătură unică între gemeni.

Când a murit Mircea, Cornel a spus: «a plecat jumătate din mine». Fiecare dintre ei știa tot ce pățește celălalt, deși trăiau la distanță de continente. Cum îți explici că ei, trăind separat, pe alte continente, cu vieți diferite, purtau același număr la pantofi și la haine? Lui Cornel i se potriveau perfect hainele lui Mircea! La pantaloni erau perfecți! Nici măcar un cm diferit. Iar Mircea ducea o viață sănătoasă, mânca salate, făcea sport, iar Cornel era static, nu se dădea jos din mașină decât din concert în concert. Mircea își făcea periodic analize serioase, iar în anul în care a murit l-au găsit în metasfaze’, a spus soția lui Cornel Constantiniu pentru Click.ro.

Citește și: Mioara Roman, probleme grave de sănătate. Mama Oanei Roman se simte din nou rău: ”Nu e bine”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel