Corina Chiriac a donat mai multe obiecte personale unui muzeu: „Nu mi-a fost greu să renunț la ele”

Data publicării:
Corina Chiria, foto Facebook
Descriere foto: Corina Chiria, foto Facebook

Corina Chiriac, gest impresionant. Artista a donat mai multe obiecte personale unui muzeu. 

Corina Chiriac este una dintre cele mai de succes soliste de muzică uşoară din România anilor 1970-1980. Artista a cunoscut succesul începând cu anii '70. 


Corina Chiriac a făcut un gest impresionant și a donat mai multe lucruri personale unui muzeu. Artista a vrut ca publicul să aibă acces la documente rare, care ar putea folosi în timp unor lucrări de succes. Corina Chiriac a donat chiar și o rochie, pe care a purtat-o în anul 1979. 


„Nu mi-a fost greu să mă despart de obiecte. Cel mai vechi obiect este un act de absolvire de bacalaureat al bunicii mele din partea mamei la 1901. Nu este acum expus, este în curs de restaurare pentru că fiind atât de vechi, domnele experte încearcă să scoată niște pete. Mai este un document foarte vechi, un act de constituire a negustorilor și meseriașilor din Buzău de la 1911, domnul care este în centru cu fotografia este străbunicul meu, compozitorul Mircea Chiriac. Sunt documente rare, nu mi-a fost greu sa renunț la ele, erau depozitate într-un dulap.  Sunt fericită că au intrat într-un circuit public, unde cineva se poate documenta”, a mărturisit Corina Chiriac pentru Antena Stars

 

Ce studii are Mihaela Rădulescu. Detaliul rușinos din viața „Divei de la Monaco”. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta


Artista susține că nu i-a fost deloc greu să se desprindă de acele obiecte persoane, mai ales că majoritatea erau depozitate în cutii. Corina Chiriac este foarte mulțumită că poate lăsa tinerelor generații obiecte de valoare și cu o semnificație aparte. 


„Rochia am făcut-o în 1979 pentru primul show de televiziune color din România. Cu această rochie am plecat apoi la mai multe festivaluri din mai multe țări. Era păcat să rămână într-o cutie, de aceea am donat-o”, a mai spus celebra artistă.

 

Actorul Gabriel Răuță joacă într-un film despre „capcana” telefonului mobil: „Eu nu am avut niciodată cont pe rețelele de socializare”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel