Consumul de proteine ​​și creșterea părului. Beneficii și recomandări

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash/ autor: Element5 Digital
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor: Element5 Digital

Toate formele de proteine, de origine animală sau vegetală, vă pot ajuta să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, care va încuraja dezvoltarea sănătoasă a părului.

Dieta dvs. trebuie să conțină suficiente proteine pentru a vă ajuta la creșterea părului, potrivit Academiei Americane de Dermatologie. Este recomandat să consumați alimente proteice în fiecare zi, în medie între 46 și 56 grame. 


Fructe de mare


USDA vă recomandă să consumați cel puțin fructe de mare în fiecare săptămână, ca parte a consumului de proteine. Fructele de mare, și anume cele grase, cum ar fi creveții, somonul și tonul, sunt bogate în acizi grași omega-3, acizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce. Aceste alimente ajută la ameliorarea depresiei și a schimbărilor de dispoziție, precum și la reducerea riscului de boli de inimă și artrită. 


Alimente bogate în fier 


Multe alimente proteice, de origine animală și vegetală, sunt surse bogate de fier. Fierul este esențial pentru creșterea părului. De asemenea, vă ajută corpul să producă celule roșii din sânge și este responsabil pentru producerea de hemoglobină și mioglobină. Alimentele bogate în fier sunt leguminoasele, carnea roșie - în special carnea de vită - dar și carnea de pasăre și unele fructe de mare. 


Vitamina A


Spre deosebire de ceilalți nutrienți, prea multă vitamină A poate provoca deteriorarea părului. Când corpul tău are prea multă vitamină A, părul tău nu mai crește. Vitamina A se găsește în concentrații mai mari în ficat și uleiuri de pește, inclusiv în somon. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel