Consumul acestui ceai te-ar putea ajuta în lupta ta cu anxietatea

Data publicării:
Ceai, foto Unsplash/ autor: Manki Kim
Descriere foto: Ceai, foto Unsplash/ autor: Manki Kim

Mușețelul a fost folosit de mii de ani ca plantă medicinală în multe culturi. Planta dulce, asemănătoare unei margarete, a fost folosită pentru a trata orice, de la probleme digestive și vindecarea rănilor până la infecții respiratorii. 

Apare chiar și în scrierile medicinale antice din Grecia, Roma și Egipt. În ultimele decenii însă, mușețelul a atras o atenție tot mai mare pentru potențialul său de a trata o altă afecțiune foarte comună - anxietatea.

Chiar dacă, potrivit New York Post, utilizarea medicamentelor împotriva anxietății a crescut dramatic - crescând cu peste 34% între jumătatea lunii februarie și jumătatea lunii martie 2020, ca răspuns la stresul legat de COVID - unii se îndreaptă spre umila floare de mușețel pentru a fi ajutată să calmeze anxietatea. Dr. Chris D'Adamo, profesor asistent la Școala de Medicină a Universității din Maryland, a declarat pentru The Cut: "Când oamenii au anxietate și caută tratamente non-farmacologice, mușețelul este întotdeauna unul dintre primele care apar".

Studiile arată că mușețelul poate ajuta la calmarea anxietății


Există un număr tot mai mare de dovezi științifice care susțin eficiența mușețelului în tratarea anxietății. Un studiu din 2016 a arătat că, atunci când mușețelul a fost administrat pacienților care sufereau de tulburare de anxietate generalizată, aceștia au avut cu 40% mai puține recidive de anxietate decât cei cărora li s-a administrat un placebo, potrivit Plant Medicines. Un alt studiu din 2013 a constatat, de asemenea, că mușețelul acționează pe termen scurt pentru a relaxa vasele de sânge și fibrele musculare netede.

 
Și alte studii au susținut aceeași concluzie - că mușețelul poate fi folosit eficient pentru a reduce anxietatea. Și un alt "pro" major pentru mușețel este faptul că, în general, este foarte sigur pentru majoritatea oamenilor să îl folosească. Nu creează dependență și nu are efecte secundare adverse cunoscute.

Excepție fac cei care iau anticoagulante, deoarece mușețelul poate interacționa cu medicamentele care subțiază sângele pentru a crește riscul de sângerare. De asemenea, pentru cei care sunt alergici la plantele care fac parte tot din familia asterilor, precum ambrozia și crizantemele, expunerea la mușețel ar putea provoca o reacție alergică similară, notează Mayo Clinic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel