Constantin Enceanu, rețetă de miel de Paște: „Fiecare are secretul lui”. Ingredientele speciale folosite de îndrăgitul solist

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Consatntin Enceanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Consatntin Enceanu, Facebook

Constantin Enceanu a dezvăluit cum prepară friptura de miel pentru masa de Paște.

Vedetele se pregătesc și ele cât mai mult pentru zilele sfinte ale Sărbătorilor Pascale. Nu doar femeile sunt preocupate ca locuința să arate cât mai bine și de preparatele tradiționale, ci și bărbații, iar Constantin Enceanu este un exemplu în acest sens. Artistul spune că și-a rezervat întreaga Săptămâna Mare pentru a pune la punct ordinea din curte, iar soția sa este cea care în fiecare an face cele mai bune preparare românești.

„În Săptămâna Mare, nu prea plec de acasă, toate aceste zile sunt prin curte, în preajma casei, pentru că așa am învățat, că trebuie să fie totul curat, să pui totul la punct, toate florile aranjate. Îmi rezerv acest timp pentru casă și pentru cei draio. După a doua zi de Paște, plecăm la muncă.”, a declarat Constantin Enceanu în cadrul emisiunii Exclusiv VIP.

Te-ar putea interesa și: „Mi-a rămas lucrul acesta în suflet”. Daniel Buzdugan, amintiri emoționante despre Paștele copilăriei

Constantin Enceanu, rețetă de miel la cuptor

Când vine însă vorba de friptura de miel, celebrul interpret de muzică populară spune că el este cel care se ocupă de acest fel de mâncare. Solistul spune că păstrează o parte atât pentru cuptor, cât și pentru grătar, iar carnea stă mereu la baiț timp de cel puțin o zi. Apoi, în Prima Zi de Paște, fritptura este băgată la cuptor.

„Soția mea se ocupă în mare parte de masa de Paște, eu sunt responsabil cu friptura. În Vinerea Mare trebuie să iau mielul, mă ocup de el, îl bag la baiț și în dimineața Paștelui îl băgăm la cuptor, în rest, aproape o zi și ceva stă la baiț. În rest, soția mea se ocupă de toate. Cozonacul pe care ea îl face, eu am mâncat mult cozonac în toată lumea asta, dar cum face ea, mai rar. Le-am spus multora asta, fără lipsă de modestie. Bucuria mea cea mai mare este după ce-l scoate din cuptor, după 5 minute, să-l tai și să mănânc o felie, două de cozonac și să beau un pahar de vin. La mine este o tradțiție de Paște, se desface o damigeană de vin, e înrădăcinată chestia asta. Chiar dacă face cozonacul sâmbăta, eu mănânc, chiar dacă e  post, știu că Dumnezeu mă iartă.”, a continuat acesta.

Pe aceeași temă: Cum obţii cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din marinată: „Carnea se rupe efectiv de pe os. E perfectă”

Ingredientele speciale pentru friptura de miel

Când vine vorba de ingredientele speciale pe care le folosește pentru carnea de miel, Constantin Enceanu spune că are și aici câteva secrete. Chiar dacă a divulgat câteva dintre ele, solistul nu și-a dorit să-și dezvăluie întreaga rețetă. 

„Nu am un secret extraordinar. Carnea de miel o facem și la tavă, dar oprim câteva bucăți și pentru grătar. Pentru grătar, fac o compoziție din muștar ulei, piper măcinat, foi de dafin și pun și niște vin. Acum, fiecare are secretul lui, mai am câteva ingrediente pe care nu vreau să le dezvălui, să rămână ale mele. ”, a mai dezvăluit îndrăgitul cântăreț de muzică populară.

VEZI și: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel