Conopida, beneficii numeroase pentru sănătate. De ce este bine să o consumi

Data actualizării: | Data publicării:
Louis Hansel, unsplash
Descriere foto: Louis Hansel, unsplash

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, o sursă semnificativă de nutrienți. 

Conopida conține compuși vegetali unici care pot reduce riscul apariției mai multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer.

Iată câteva dintre beneficiile conopidei: 

Este o sursă excelentă de antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători și inflamații. Similar altor legume, conopida este deosebit de bogată în glucozinolați și izotiocianați, două grupe de antioxidanți care s-au dovedit a încetini creșterea celulelor canceroase, potrivit unor studii. În studiile cu eprubete, glucozinolații și izotiocianații s-au dovedit a fi deosebit de protectori împotriva cancerului de colon, plămâni, sân și prostată.Conopida conține, de asemenea, antioxidanți carotenoizi și flavonoizi, care au efecte anticanceroase și pot reduce riscul apariției altor boli, inclusiv boli de inimă Mai mult, conopida conține cantități mari de vitamina C, care acționează ca un antioxidant. Este bine cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii care pot stimula sănătatea imunității și pot reduce riscul de boli de inimă și cancer, potrivit unor studii.

Poate ajuta la scăderea în greutate- Conopida are mai multe proprietăți care pot ajuta la pierderea în greutate. În primul rând, are un conținut scăzut de calorii, cu doar 25 de calorii pe cană, așa că poți mânca mult din ele fără să te îngrași. Poate servi și ca înlocuitor cu conținut scăzut de calorii pentru alimentele bogate în calorii, cum ar fi orezul și făina. Ca o sursă bună de fibre, conopida încetinește digestia și promovează sentimentele de plenitudine. Acest lucru poate reduce automat numărul de calorii pe care le consumați pe parcursul zilei, un factor important în controlul greutății, potrivit unui studiu.

Consumul regulat de conopidă menține sănătatea creierului- Consumul de conopidă îmbunătățește funcțiile cognitive, procesul de învățare și memoria, datorită colinei din conținutul său, o vitamină cu rol important în dezvoltarea sănătoasă a creierului.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel