Concursul Eurovision 2023 va avea o scenă inspirată de concertele rock

Data publicării:

Concursul Eurovision 2023 va fi grandios şi concurenţii vor cânta pentru prima dată în istoria competiţiei pe o scenă folosită de obicei la concertele rock, au anunţat organizatorii evenimentului.

Concursul Eurovision 2023 va avea loc în oraşul Liverpool. Regatul Unit găzduieşte competiţia în numele Ucrainei, ţara câştigătoare din 2022, dar care se află în prezent într-o situaţie dificilă din cauza invaziei militare declanşate de Rusia.

Spectacolul internaţional, care începe în luna mai, se va desfăşura pe arena ACC Liverpool, care va avea o scenă principală de 950 de metri pătraţi şi o cameră verde de 500 de metri pătraţi, în timp ce peste 2.000 de specialişti se vor ocupa de sistemul de lumini şi efecte vizuale.

James O'Brien, directorul executiv responsabil cu producţia Eurovision, care a lucrat anterior la MTV Europe Music Awards timp de 13 ani înainte de a se alătura BBC Studios, a declarat că "lucrul unic în legătură cu Eurovision este dimensiunea sa. Veţi vedea că decorul este absolut enorm şi acoperă aproape întreg etajul, pentru că există o cameră verde care ajunge acolo unde talentul stă să urmărească spectacolul".

De-a lungul celor cinci săptămâni de lucrări de construcţie, echipa de producţie instalează o structură de susţinere de oţel de 140 de tone şi aproape 13 km de cablare pentru iluminat, sunet, video şi efecte speciale.

Organizatorii evenimentului îşi propun să refolosească recuzita şi costumele, care vor fi scoase la licitaţie în scopuri caritabile, vor fi oferite unor muzee sau materialele vor fi reciclate.

James O'Brien a declarat că BBC lucrează la organizarea evenimentului cu specialişti ucraineni şi va fi folosit, de asemenea, un echipament special de filmare ucrainean, notează Agerpres.

 

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa ''D.G.T. (Off and on)''

 

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare.

Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. Reprezentantul României va concura în a doua semifinală.

Eurovision Song Contest (ESC) este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006), notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel