Commander, câinele soţilor Biden, a părăsit Casa Albă după ce a mușcat mai multe persoane

Data publicării:
Commander, captură video Twitter
Descriere foto: Commander, captură video Twitter

Commander, ciobănescul german al soţilor Biden, care a prezentat în ultimele luni supărătoarea tendinţă de a muşca oameni, "nu se mai află la Casa Albă", a anunţat o purtătoare de cuvânt a cuplului prezidenţial american, care s-a văzut nevoit să se despartă în trecut de un alt câine din cauza unor motive similare



"Commander nu se mai află în prezent aici (în incinta Casei Albe), în timp ce evaluăm următoarele decizii care trebuie luate", a precizat purtătoarea de cuvânt într-o scurtă declaraţie.

Preşedintele american Joe Biden şi soţia lui, Jill Biden, "sunt foarte ataşaţi de siguranţa întregului personal de la Casa Albă şi a celor care îi protejează în fiecare zi", a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt, Elizabeth Alexander, care lucrează pentru serviciul de presă al primei doamne a Statelor Unite.

Commander, proaspăt absolvent al unui curs de dresaj, a ajuns din nou în centrul atenţiei miercuri, după ce Secret Service, serviciul însărcinat cu protecţia înaltelor personalităţi ale statului american, a anunţat că unul dintre agenţii săi a fost muşcat luni seară.

Joi, mai multe companii mass-media americane au anunţat că acel ciobănesc german, care a fost adoptat la o vârstă fragedă de soţii Biden în anul 2021, a fost implicat în mai multe incidente cauzate de muşcături decât au fost dezvăluite până în prezent.

CNN şi Axios au raportat că pe lângă cele peste 11 incidente recenzate împotriva agenţilor din Secret Service, câinele ar fi atacat şi alţi membri ai personalului angajat la Casa Albă.

Soţii Biden au anunţat deja în vara acestui an că şi-au trimis câinele la un curs de dresaj, după ce mai multe muşcături ale acestuia, inclusiv una care a necesitat spitalizarea victimei, au fost dezvăluite în presa americană.

Major, un alt câine al soţilor Biden, a fost şi el trimis pentru o scurtă perioadă în 2021 în Delaware, statul în care se află reşedinţa familială a preşedintelui Statelor Unite, pentru a urma cursuri de dresaj după ce a muşcat cel puţin un angajat de la Casa Albă.

La recomandarea specialiştilor, soţii Biden au fost nevoiţi în cele din urmă să se despartă de Major şi să îl încredinţeze unor prieteni care trăiesc "într-un mediu mai calm", notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel