Comediantul''El Risitas'', celebru pentru râsul lui strident, a murit la vârsta de 65 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
El Ristas, captura foto Youtube
Descriere foto: El Ristas, captura foto Youtube

Actorul spaniol de comedie Juan Joya Borja, supranumit "El Risitas" şi devenit celebru datorită râsului său strident, a murit miercuri la vârsta de 65 de ani într-un spital din oraşul lui natal, Sevilla.

Relatările din presa spaniolă despre decesul lui "El Risitas" au fost confirmate apoi de un comunicat publicat joi de reprezentanţii Spitalului Universitar Virgen del Rocio din Sevilla.

 Un bun prieten al său, Francisco Beltran, a declarat pentru DPA: "Era deja foarte palid, a făcut câteva teste suplimentare, apoi a murit de insuficienţă cardiacă, miercuri. Nu a fost vorba de coronavirus, el fusese deja vaccinat".

"El Risitas" a devenit celebru pe plan mondial datorită râsului său strident şi cu tonalităţi înalte.

În Spania, Juan Joya Borja a început să apară în emisiuni de televiziune în anul 2000.

Pe plan internaţional, a devenit cunoscut după ce un videoclip care îl arăta în timp ce vorbea într-o emisiune de televiziune a fost distribuit pe internet. În acel clip, comicul spaniol povestea prezentatorului emisiunii că atunci când lucra ca ajutor de bucătar a legat mai multe tigăi de paella unele de altele şi le-a lăsat pe nisip, pentru a fi spălate de apa mării în timpul fluxului. Dar, pe timpul nopţii, refluxul a luat toate tigăile, cu excepţia uneia. Acel clip a fost vizionat de milioane de ori pe internet.

În plus, videoclipul a fost reeditat în foarte multe ţări cu ocazia altor subiecte de actualitate, fiind însoţit de subtitrări care erau complet diferite de textul original din limba spaniolă. Scopul acestor reeditări consta cel mai adesea în a ironiza şi a critica politicieni, companii şi asociaţii, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel