Combinații alimentare periculoase. Anca Alungulesei dezvăluie care sunt cele mai rele alimente pe care le putem mânca împreună

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Anca Alungulesei dezvăluie tot ce trebuie să știm despre combinațiile alimentare periculoase. 

Unele alimente mâncate împreună sunt mai rele decât ne puteam imagina. În principiu, acest lucru se întâmplă, când combinăm greșit carbohidrații cu proteina.

“Mâncarea este sursă de energie. Dacă vrem să ne simțim mai bine în corpul nostru, trebuie să punem atenția asupra acestor combinații și să le evităm cât mai mult posibil, pentru că ele sunt mari consumatoare de energie”, a declarat nutriționista Anca Alungulesei la emisiunea “Vorbește lumea”, de la PRO TV.

Combinații alimentare de “Așa NU"

Omleta cu șuncă

“Omletă cu șuncă, pentru că sunt două surse de proteină și atunci când aduci împreună două surse de proteină deci, oul este proteină, șunca este proteină. Nu vorbim acum despre șuncă că este procesată, dar e proteină și atunci, acest gen de aliment, devine indigest.

Cartof cu carne

Toată lumea știe, combinația cartof cu carne, carbohidrat cu proteină, iarăși este o combinație nefericită. E clasic la noi să mănânci, de exemplu, de multe ori pe săptămână piure sau cartof prăjit cu carne. Este o combinație nefericită deși, cartoful, dacă stăm să ne gândim la bază, este o legumă, dar nu respectă regula - carne cu legume, despre care am vorbit zilele trecute. Deci, cartoful chiar ar trebui să fie evitat în combinația cu carnea. Dacă ne plac cartofii, nimeni nu zice să nu-i consumăm, dar să-i consumăm: cartofi cu salată sau cartofi cu murături. Și atunci este o combinație mai ușor de digerat.

Burger cu cartofi prajiți

O dată la o perioadă e în regulă, dar să nu devină obișnuință. Este foarte ușor să pici în capcana obișnuinței. Te vei duce de fiecare dată acolo. Este o combinație nefastă. Multă lume pică în capcana: "Îmi iau burger pentru că are și salată, are și sos de roșii". Eu denumesc persoanele acestea "consumatori ignoranți", care au senzația că orice tip de salata pe care o cumpără din diverse locuri, care este super procesată și care are mult dressinguri sau salata din burger, este ceva sănătos, dar nu e. Este doar o păcăleală. Deci, de evitat burgerul cu cartofi prăjiți, pentru că la fel, e proteină cu carbohidrat.

Lapte cu cereale

Mari consumatoare de energii. Aduce o mare cantitate de carbohidrat, deci de zaharuri. Crescând indicele glicemic, tu primești un bust mare de energie, dar este o energie falsă, care scade într-un timp foarte scurt și, dacă mănânci dimineața cereale cu lapte, îți vei da seama că la o oră deja îți este din nou foame și, obligatoriu, îți vine să ciugulești ceva, deci nu e o combinație potrivită.

Paste cu branză


Combinația între proteină și carbohidrat. Dar ce se întâmplă în momentul în care combinăm pastele cu brânza? Cresc numărul de calorii din paste, pentru că crește indicele glicemic și aduce mai multe zaharuri în organism și nu ne dorim acest lucru“, a continuat Anca Alungulesei.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel