Coldplay anunţă un turneu mondial ''sustenabil'' pentru 2022

Data publicării:
Coldplay, foto Instagram
Descriere foto: Coldplay, foto Instagram

Trupa britanică Coldplay va realiza un turneu mondial în 2022, cu prilejul lansării noului album "Music of the Spheres", bazându-se pe un model sustenabil care, potrivit membrilor, va reduce cu 50% emisiile de CO2.

Membrii Coldplay, care nu au prezentat într-un turneu precedentul lor album "Everyday Life", anunţaseră că nu vor mai susţine concerte cu aceeaşi asiduitate până la găsirea unui model sustenabil.

Acest model include o reducere cu 50 la sută a emisiilor cu efect de seră, comparativ cu ultimul lor turneu din 2016 şi 2017, prin folosirea de energii regenerabile şi instalaţii ce funcţionează cu energie solară.

 


Coldplay lansează vineri cel de-al 9-lea lor album de studio, "Music of the Spheres", de pe care au prezentat deja anticipat piesele "My Universe", "Higher Power" şi "Coloratura".

 

 

Turneul va avea ca destinaţie Costa Rica, Republica Dominicană, Statele Unite, Germania, Polonia, Franţa, Scoţia, Marea Britanie şi Brazilia.

Turneul Music of the Spheres va începe pe 18 martie la San Jose (Costa Rica) şi se va încheia la Rio de Janeiro (Brazilia) pe 10 septembrie, notează Agerpres.

"Am plănuit acest turneu mulţi ani şi suntem foarte emoţionaţi să putem cânta din nou în faţa voastră. În acelaşi timp, suntem conştienţi că planeta se confruntă cu o criză climatică. De doi ani vorbim cu experţi ai mediului pentru a face acest turneu cât mai sustenabil posibil", notează trupa înr-un comunicat

 

Noua producţie muzicală se lansează la doi ani după "Everyday Life" (2019), prin care Coldplay a surprins cu integrarea în muzica lor a unor ritmuri de jazz sau influenţe orientale şi la şase ani după "A Head Full Of Dreams", în care deriva spre genul pop a trupei a devenit evidentă cu piese ca "Hymn For The Weekend".

Cu nouă albume la activ, după primul disc "Parachutes" (2000), Coldplay este una din trupele cu cel mai mare succes internaţional din ultimele două decenii, având în vedere că trei dintre LP-urile lor sunt clasate în topul 40 al celor mai bine vândute albume din secolul XXI, notează Agerpres.

 

Trupa Coldplay a lansat  ''Higher Power'' la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

 

În mai 20202, Trupa britanică Coldplay a ales o modalitate insolită pentru a marca lansarea celui mai recent single al ei, "Higher Power", care a fost difuzat în premieră mondială la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Membrii acestui grup rock, devenit cunoscut datorită unor piese precum "Paradise" şi "Viva la Vida", au folosit un streaming live care le-a asigurat conexiunea cu ISS şi au discutat cu astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), aflat la bordul laboratorului orbital, despre viaţa petrecută în spaţiu.


Rockerii britanici i-au trimis lui Thomas Pesquet videoclipul piesei "Higher Power" - realizat în aer liber şi conţinând hologramele unor extratereştri care dansează pe ritmurile cântecului -, iar astronautul francez a difuzat această înregistrare la bordul ISS.


"În această perioadă nu putem să cântăm pentru nimeni de pe Terra, aşa că ne-am gândit că am putea să cântăm doar pentru tine. E ca un fel de concert pentru un singur om", a declarat Chris Martin, solistul trupei Coldplay, în timpul discuţiei online cu Thomas Pesquet. La rândul ei, înregistrarea acestei conversaţii speciale a fost distribuită  pe internet. Trupa a anunţat pe contul său de Twitter că noul single "Higher Power", produs de compozitorul şi producătorul suedez Max Martin, "a sosit pe o tastatură mică şi într-o chiuvetă de baie la începutul anului 2020".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel