Cojile de portocală, MINUNE în grădină. Ce beneficii surprinzătoare vă aduc

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor okeykat
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor okeykat

După ce ați terminat de mâncat o portocală, primul instinct ar putea fi să aruncați resturile. Desigur, ce faceți cu resturile alimentare vă privește, dar trebuie să știți că, cojile de portocale au mult mai multe de oferit - mai ales dacă aveți o grădină.

 Cojile de portocale produc rezultate mai bune pentru mult mai puțină muncă. Iată câteva dintre modalitățile de a folosi cojile de portocale în grădina ta.

Ghivece  pentru răsaduri

Chiar înainte ca grădinăritul (în aer liber) să înceapă oficial, cojile de portocale sunt acolo pentru tine, servind ca mici ghivece  pentru răsaduri. Înainte de a mânca o portocală, tăiați-o în două, apoi scoateți fructele și faceți o gaură în partea de jos a cojii pentru scurgere. Adăugați niște pământ și semințe și urmăriți cum crește. Când este timpul să o transferați afară, poate fi plantată în pământ întreagă.

Momeală și îndepărtarea melcilor

Aveți nevoie să scăpați de melcii din grădina dumneavoastră? Așezați coaja unei jumătăți de portocală în grădina dvs. (sau, mai bine, mai multe coji în toată parcela). În dimineața următoare, există o șansă bună ca aceasta să conțină câțiva melci rezidenți ai grădinii dvs. De acolo, puteți muta cojile - cu melci cu tot - undeva departe de grădina dumneavoastră.

Combatere a dăunătorilor

Melcii sunt doar începutul: Cojile de portocale sunt capabile să îndepărteze toate tipurile de dăunători din grădină. După ce ați verificat de două ori că toate fructele cărnoase au fost îndepărtate de pe coajă, tăiați-o în fâșii și împrăștiați-le pe acestea prin grădină.

După cum se pare, multe insecte și rozătoare care sunt fane de a vă sfâșia grădina nu sunt fani ai mirosului de portocale. Așa că, atunci când așezați aceste fâșii de coajă în jurul bazei unei plante, o mulțime de dăunători vor pleca mai departe. Doar asigurați-vă că schimbați cojile odată ce încep să se usuce (cu cât sunt mai uscate, cu atât sunt mai puțin eficiente).

Un spray natural care împiedică apariția dăunătorilor

Cojile de portocale pot fi folosite și pentru a face un spray natural care va ține departe de grădină melcii, afidele, furnicile, muștele albe, muștele fructelor și alte insecte. Doar puneți câteva coji de portocale și o cană de apă într-o oală și aduceți la fierbere. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 10 minute, apoi opriți focul. După ce s-a răcit, strecurați lichidul și puneți-l într-o sticlă de spray goală. Stropiți-l pe plantele din grădină (și din casă) la fiecare trei-patru zile.

Ca hrană pentru plante

Atunci când folosiți cojile de portocală în grădină ca ghiveci  sau ca un factor de descurajare a insectelor, acestea oferă, de asemenea, plantelor dvs. nutrienți importanți, cum ar fi fosforul, azotul și potasiul, potrivit lifehacker.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel