Cojile de banană, 8 întrebuințări ciudate: riduri, argintărie, pete de cerneală, DVD-uri

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Louis Hansel
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Louis Hansel

Dacă până acum ai aruncat cojile de banană direct la coșul de gunoi, s-ar putea să ai nevoie de ele ca să faci următoarele: 

Cojile de banană sunt bune la: 

1. Hidratează și netezesc ridurile
Cojile de banană vă pot hidrata pielea uscată. Ștergeți cu partea interioară a unei coji de banană pe față sau pe corp și așteptați 10 minute înainte de a vă spăla. Ridurile vor fi îndepărtate, iar pielea va fi mai netedă. Dacă răzuiți cu o lingură pe partea interioară fiecare coajă, din pasta rezultată puteți face cu miere și zeamă de lămâie o mască hrănitoare și hidratantă. Se pune pe față și se lasă 15 minute, apoi se spală. 

2. Vindecă vânătăi
O coajă proaspătă de banană se pune cu partea interioară albă pe vânătaie poate accelera procesul de vindecare. Asta se datorează calităților antiinflamatoare ale compusului polizaharidic din coajă. Bandați o coajă de banană peste vânătăi și lăsați-o acolo cel puțin 20 de minute pentru cele mai bune rezultate.

3. Curățarea petelor de cerneală pe piele
Dacă aveți urme de cerneală pe degete, frecați zona cu partea interioară a cojii unei banane. Uleiurile din coajă se vor lega de pigmenții din cerneală, facilitând îndepărtarea și spălarea.

4. Coacerea fructelor verzi
Banana este unul dintre cele mai bune ajutoare la coacerea fructelor verzi, deoarece poate elibera gaz etilenic, care este esențial pentru accelerarea maturării fructelor. Având în vedere că gazul etilenic a fost produs inițial din coaja de banană, păstrați cojile rămase împreună cu alte fructe verzi ore întregi după ce ați consumat o banană, apoi veți vedea efectele.

5. Lustruirea argintăriei
Puneți câteva coji de banane și apă împreună într-un blender pentru a face o pastă. Frecați vesela din argint încet cu această pastă pusă pe o periuță de dinți sau o cârpă, apoi folosiți o altă cârpă curată pentru a șterge crema. Argintul tău va străluci din nou după aceea!

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel