Coji de ceapă, 7 remedii uimitoare pentru sănătate. Bolile pe care le tratează CEAIUL din coji de ceapă

Foto Unsplash/ autor vivek sharma
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor vivek sharma

Tu știai ce beneficii uimitoare are ceaiul din coji de ceapă? Iată cele 7 remedii pe care le are, cum îl prepari pentru fiecare afecțiune și cât se bea. 


Nu mai este niciun secret că ceapa este un aliment-medicament extraordinar, cu multe beneficii pentru sănătate, însă singur nu ai știut ce efecte uluitoare și terapeutice au cojile de la ceapă.

Din cercetările realizate la Institutul de chimie bioorganică din Rusia putem afla ce componenţă boga­tă în elemente curative are produsul acesta sortit arun­cării.

Infuzia preparată din acestea:

- ameliorează tusea

- protejează tractul urinar

- întărește imunitatea.

În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată sau maronie. Ceaiul din coji de ceapă a fost utilizat şi pentru colorarea părului, notează DC Medical.

Mai mult, întrebuinţarea lor nu se opreşte aici, pentru că ceaiul din coji de ceapă are multiple virtuţi terapeutice, având printre altele puternice proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice.

 

Cojile de ceapă - beneficiile pentru sănătate pe care le aduce ceaiul din cojile de ceapă
 

În primul rând, ceaiul din coji de ceapă scade iritaţia ochilor şi menţine acui­tatea vizuală. Este o veste bună pentru cei ce au un servi­ciu legat de încordarea sau de suprasolicitarea ve­derii, urmată de înroşirea ochilor şi schimbarea oche­larilor cu dioptrii mai mari.

Acestea cei ajută dacă ai roșu în gât. În caz de congestie şi durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte. După infuzare, soluţia se strecoară şi se foloseşte când este călduţă pe post de gargară.

Ceaiul ajută și dacă ai tuse seacă. Pentru asta, se toarnă două pahare de apă fierbinte peste doă linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi ca adjuvant în caz de gripă, se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunţite cu o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi o mână de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte. Compoziţia se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de măceşe zdrobite şi se mai fierbe timp de un minut. Soluţia se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară şi se ţine la răcoare. Se consumă câte un litru pe zi.

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 13 iun 2022, 17:37 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience