Codin Maticiuc s-a revoltat: „Cu ce nu mai sunt de acord? Cu măsurile neegale”

Data actualizării: | Data publicării:
Codin Maticiuc, foto Facebook
Descriere foto: Codin Maticiuc, foto Facebook

Codin Maticiuc a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov2 în urmă cu o săptămână, Aflat în izolare, și-a spus părerea despre pandemia de coronavirus. 

În urmă cu două zile, Codin Maticiuc a mărturisit că a fost depistat pozitiv cu virusul SARS Cov2. A recunoscut că a ținut ascuns acest fapt, pentru a nu influența în vreun fel audiențele emisiunii Masked Singer, din al cărui juriu a făcut parte.

 

Aflat în izolare, Codin a decis să iasă public și să își spună părerea despre măsurile luate de autorități în încercarea de a opri pandemia COVID. 

 

„Părerea mea despre covid19

 

   Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu va interesează dar eu mi-o exprim oricum.
   În primul rând acest virus există (Jesus fucking Christ nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta). Există dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil de cât s-a crezut la început. Ca a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. TOTUȘI el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră.

   Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia sa ne protejăm. 
Măsurile de acum însă? Hai sa le discutăm.

 E normal sa avem grijă și sa mai apasăm câte o frână pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred ca toți cei care știu ca pământul e rotund suntem de-acord.

  Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord sa port masca în aer liber când ma plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o sa mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă și cei cu comorbiditati știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți.

  Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile  cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte. De ce poți sa ieși la o terasă în aer liber și nu poți merge pe Arena Națională tot în aer liber unde e posibilă orice distanțare imaginabila?

   Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înțeleg ca s-a trezit guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?

   Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă "cum sa facem sa meargă businessurile". Sa caute soluții. De închis e tare ușor. 

   Nu luați în seamă penultimul paragraf. L-am scris și eu din frustrare. Protejați-va. Eu cum termin cu izolarea  și boala ma reapuc de inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin secția de hematologie pediatrica și cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, sectia nefrologie pediatrica. Și cândva, când voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova sa vad ce pot face și acolo la oncologie. Las la comentarii cum puteți ajuta și voi. Sănătate vă doresc”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook. 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel