Cod galben în 17 județe. Rafale de vânt de până la 100 kilometri pe oră. Regiunile vizate

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Este cod galben de vânt puternic într-un sfert din suprafața țării. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă în zone din 17 judeţe, pe parcursul zilei de duminică.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 - 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80 - 100 km/h.

Judeţele vizate de noua atenţionare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

În acelaşi timp, în Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va creşte treptat în intensitate şi va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45 - 50 km/h. Temperatura minimă va oscila între 15 şi 16 grade, iar cea maximă nu va depăşi 27 de grade.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local şi în est, sud-est şi centru. 

Vremea în România

Temperaturile continuă să scadă și  ajunge la medii de 20...21 de grade, apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne vor avea mici variaţii de la un interval la altul şi vor fi cuprinse în medie între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 1 şi 2 octombrie şi cele mai scăzute în ultimele nopţi ale perioadei.

În Transilvania, valorile medii diurne vor marca o scădere şi se vor încadra între 17 şi 19 grade, cu cele mai coborâte valori, spre finalul intervalului. Valorile minime medii se vor încadra între 7 şi 11 grade. În această săptămână valorile medii nocturne vor marca o scădere treptată de la 9 grade în data de 3 octombrie până spre 6 grade în data de 9 octombrie. 

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel