Claudia Motea a dezvăluit motivul pentru care a renunțat la carne: „Nici măcar pește nu mănânc”

Data actualizării: | Data publicării:
Claudia Motea, foto Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Claudia Motea, foto Spectacola

Actrița Claudia Motea a devenit vegetarian, în urmă cu 5 ani. 

Claudia Motea a fost invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea „Interviurile Spectacola și DC News”. Actrița a făcut dezvăluiri despre cele mai recente reușite din plan profesional:  a primit la Tel Aviv Medalia Guvernamentală Numismatică a Statului Israel ”Kol Israel Haverim”- Prietenii Israelului, pentru activitatea sa cultural-artistică  în direcția dezvoltării legăturilor și prieteniei româno-israeliene. De asemenea, actrița a primit un premiu special și pentru cartea „SHALOM, ISRAEL!”. Cartea este sursa de inspirație a piesei de teatru  „SHALOM, ISRAEL!”, cu implicarea Centrului UNESCO, pe care Claudia Motea o va juca împreună cu soprana Arlinda Morava, în regia lui Beatrice Rancea, la Iași, pe data de 28 iunie 2022.

Claudia Motea, actor, regizor, dramaturg, poet, scenarist și producător, a locuit peste 12 ani în Canada. Are dublă cetățenie, dar a revenit în România. Dorul de a juca în limba română a adus-o înapoi pe scena teatrului românesc.

A bifat un succes uriaș prin cartea „Brâncuși, Dragostea mea”, care a fost tradusă în 10 limbi și care a fost transformată în spectacol, în regia lui Beatrice Rancea, în care Claudia Motea joacă 9 personaje: cele nouă femei celebre care i-au fost muze lui Brâncuși: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu. 

Are un ritual aparte prin care se pregătește pentru scenă

Actrița spune că atunci când nu este pe scenă, se pregătește pentru scenă. Meditația și gândurile bune fac parte din rutina ei zilnică și spune că spiritualitatea o ajută să iubească mai mult viața. 

„Sunt un om care atunci când scapă de celelalte, încearcă să se elibereze. Dincolo de orice, meditez. Sunt și  vegetariană. Îmbrățișez și această linie spirituală a vieții, care cred că îmi dă mai multă lumină și care mă face să fiu mult mai îngăduitoare și mult mai iubitoare de oameni, de viață. Când nu sunt pe scenă, mă pregătesc pentru scenă. Când sunt pe scenă, dau totul acolo și după aceea mă eliberez, mă odihnesc”, a declarat actrița în emisiunea de la Spectacola și DC News.

Motivul pentru care a devenit vegetarian

În urmă cu 5 ani, Claudia Motea a luat decizia de a deveni vegetarian și spune că se simte extrem de bine cu noua sa alimantație. 

„Și din dragoste pentru animale. Dar, într-o dimineață, m-am trezit și am luat decizia, eu am revelații de genul acesta, mă scol dimineața și iau o hotărâre decisivă, categorică. În urmă cu aproape cinci ani, m-am trezit într-o dimineață și am zis „de azi nu mai mănânc carne”.  Sunt lacto- vegetarian. Mă simt foarte bine, nici măcar pește nu mănânc. Mă simt foarte bine. Cred că așa trebuia să fiu de mult”, a mai spus actrița.

Claudia Motea, inspirația pentru cartea Shalom, Israel: Pornește de la o poveste de dragosteGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel