Claudia Motea, inspirația pentru cartea Shalom, Israel: Pornește de la o poveste de dragoste

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Captură video Youtube/ Spectacola

Claudia Motea a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News despre cartea Shalom, Israel, care i-a adus un premiu special în Israel și care are o faptă reală la baza ei.

Claudia Motea a fost invitată la Interviurile Spectacola și DC News, unde a vorbit despre premiul special pe care l-a primit pentru cartea „SHALOM, ISRAEL!”. Actrița, extrem de recunoscută pentru meritele ei de statul din Israel, este foarte mândră de reușitele sale și de faptul că face numele României atât de cunoscut în această țară.

"Am primit premiul Omul și cartea 2021, pentru această carte și în domeniul artistic, strict pe actorie am primit o medalie guvernamentală a statului Israel, este o medalie care se dăruiește celor care sunt în directă legătură cu statul Israel și este o medalie de recunoștința pentru prietenia și pentru legăturile strânse pe care am reușit să le realizez în ultimii ani, între România și Israel. Este o mare onoare pentru mine, pentru că pe podiumul de la Centrul Cultural de la Israel Român, am fost laureată, alături de alte mari personalități ale țării noastre  și, implicit, au fost premiate și personalități din Israel. Încerc să nu mă las și să duc faima României peste tot și să fac în lume cunoscută arta noastră pur sânge românesc.", a spus Claudia Motea în Interviurile Spectacola și DC News.

De unde i-a venit actriței ideea de a scrie această carte

Cartea este o adevărată lecție de viață, spune Claudia Motea, care s-a inspirat dintr-un fapt din realitate.

"Este copleșitor, dar îl iau ca pe un dat firesc al vieții. Am muncit foarte mult pentru această carte, care a pornit de la un material real, am fost la o comemorare al Pogromului de la Iași, acum 4 ani , ceea ce s-a întâmplat acolo a lăsat o amprentă foarte mare asupra mea și am zis că trebuie să scriu. I-am întâlnit pe unul dintre ultimii supraviețuitori ai Pogromului, anul trecut a plecat la Bunul Dumnezeu și m-a impresionat mult acest om, încât l-am pus în această carte ca un personaj principal și a căpătat valoare de simbol, el este inima supraviețuitorului Pogromului de la Iași. El a citit cartea, a fost foarte impresionat, chiar are aici mărturisirile lui incluse în această carte. Cartea de fapt pornește de la povestea de dragoste dintre o româncă, o creștină și un evreu și se împletește cu atrocitățile suferite de evrei atunci când s-a întâmplat și Holocaustul și implicit, Pogromul. Cartea este practic o lecție de viață.", a mai dezvăluit ea.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel