Clătite pufoase. Rețeta simplă, dar de senzație

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eli Verenich)
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eli Verenich)

Dacă ți-e poftă de o porție de clătite pufoase, această rețetă este fix ce îți trebuie. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală gazoasă
- 1 praf de sare
- 400 g făina
- 100 g unt sau ulei sau unt

Dacă faceţi clătite cu umplutură dulce, mai puteţi adăuga:

- 2-3 linguri de zahăr
- vanilie, coajă de lămâie, portocala, rom

Cum se fac clătitele pufoase


Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă sarea şi se bat împreună 1-2 minute, până se desfac bine ouăle. Se lasă deoparte 10 minute, ca să se intensifice culoarea. Clătitele vor avea o culoare galbenă, foarte plăcută. Untul se topeşte, făina se cerne. Se adaugă laptele şi apa minerală peste ouă, aromele. Se amestecă, apoi se adaugă untul şi zahărul, scrie pofta-buna.com.

Acum, se pune şi făina, în ploaie, şi se amestecă foarte bine cu un tel, ca să nu rămână cocoloaşe. Se lasă aluatul deoparte 20-30 de minute, la cald, acoperit. În timpul acesta, totul se omogenizează şi va "fermenta" puţin, va face bule micuţe şi nu va avea deloc cocoloaşe.

Se amestecă din nou cu telul şi se pun la copt. Adăugați ulei în aluat. Înainte de prima clătită, însă, se unge tigaia cu puţin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc, se toarnă aluatul direct în tigaie. Se coc la foc mic şi, când încep să se rumenească pe margine, se-ntorc. E bine să aveţi la îndemână un cuţitaş neascuţit, să desprideti uşor marginile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 23 feb, 10:18 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play