Clădirile în care muncim sau locuim ne pot îmbolnăvi. Ce este Sindromul Clădirii Bolnave

Data publicării:
Sindromul Clădirii Bolnave. Foto Unsplash.com/ autor Hernan Sanchez
Descriere foto: Sindromul Clădirii Bolnave. Foto Unsplash.com/ autor Hernan Sanchez

Sindromul Clădirii Bolnave este recunoscut de OMS. Conform definiției lui, clădirile în care muncim sau locuim ne pot îmbolnăvi fără să ne dăm seama. Iată simptomele:

Ar putea casa ta să te îmbolnăvească? Potrivit Agenției americane pentru Protecția Mediului, se estimează că majoritatea oamenilor își petrec mai mult de 90% din timp în interior. Calitatea aerului interior este un factor enorm care contribuie la sănătate, spre exemplu. Pe lângă asta, conform OMS, Sindromul Clădirii Bolnave este catalogat ca fiind un grup de simptome, care apar fără a avea o cauză clară, darcare este asociată cu calitatea precară a parametrilor de confort în clădiri.

Ce trebuie să verifici și la ce simptome să fii atent: 

Simptome ciudate
Dacă aveți simptome precum ar fi congestie, amețeli, erupții pe piele, dureri de cap sau greață - și dacă aceste simptome dispar în decurs de o oră sau două după părăsirea unei clădiri, ar putea fi vorba sindromul clădirii bolnave. Alte probleme de sănătate mai grave atribuite SCB includ alergii, astm și oboseală cronică. Pentru a vă proteja de o mulțime de poluanți, aflați ce zone ale casei dvs. ar putea afecta sănătatea dvs. și cum să eliminați factorii de risc.

Indicele calității aerului
Ventilarea limitată a spațiilor închise stochează partcule periculoase și alți poluanți interiori. În timp ce casele de astăzi sunt izolate bine și fac o treabă bună pentru conservare a energiei și a căldurii, ele pot păstra în interior și aceste toxine periculoase. Deci, atunci când poți, deschide ferestrele pentru a-ți aerisi casa sau biroul; asigurați-vă că toate orificiile de aerisire sunt deschise, neacoperite și fără obstacole pentru a menține fluxul de aer.

Citește continuarea pe DC News.

.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel