Ciulama de pui cu ciuperci. Rețetă rapidă și delicioasă

Data publicării:
Ciulama de pui cu ciuperci, sursa pixabay/ autor Fernando Sadao Shiraishi
Descriere foto: Ciulama de pui cu ciuperci, sursa pixabay/ autor Fernando Sadao Shiraishi

Ciulamaua de pui ciuperci este unul dintre cele mai gustoase și apreciate preparate.

INGREDIENTE: 

-o bucată piept de pui

-600 grame ciuperci

-2 linguri făină

-300 grame smântână

-sare, piper

-usturoi granulat

-o legătură de pătrunjel

-350 ml apă

MOD DE PREPARARE: Prăjim puiul tăiat bucățele ușor condimentat în puțin ulei pana se rumenește. Îl scoatem și punem de-o parte. În același ulei în care am făcut puiul vom căli ciupercile tăiate mărunt pana când toată zeama va scade. Apoi dam la foc mic și adăugăm faina. Amestecam bine și adăugăm apa rece. Fierbem 2-3 minute pana se formează o crema și amestecam. Adăugăm puiul prăjit anterior și mai lăsăm câteva minute, amestecând. Adăugăm apoi smântâna și condimentele. Putem sa mai punem apa în caz ca a scăzut prea mult pana consistența este cremoasă. După 3-4 minute oprim și adăugăm pătrunjelul mărunțit.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel