Cîţu, despre reluarea SPECTACOLELOR: Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, doar cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes

Data publicării:
Florin Cîțu, premierul României. Foto Facebook
Descriere foto: Florin Cîțu, premierul României. Foto Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Cluj, că se poate discuta despre organizarea de festivaluri şi concerte în acest an, de a reveni la o viaţă normală, doar cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes, precizând că a avut o discuţie pe acest subiect, alături de primarul Emil Boc, cu organizatorii de mari evenimente.

"Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Boc şi cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles. Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Din partea noastră voi face tot ce este posibil să acomodăm, să vedem cum putem să redeschidem economia. Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluţiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toţii vom participa public la susţinerea campaniei de vaccinare, este singura soluţie pe care o avem în acest moment", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

Şeful Executivului a declarat că şi-ar dori un concert experiment după regulile pandemiei de COVID-19 la Bucureşti, după ce primarul Emil Boc a fost întrebat despre perspectivele organizării la Cluj-Napoca a unui astfel de eveniment, notează Agerpres. 

"Acum eu vreau să îl văd la Bucureşti, altfel trebuie să vin să îl văd la...", a spus Florin Cîţu.

Emil Boc i-a transmis premierului că îl aşteaptă la Cluj, în condiţiile în care a aflat că acesta a fost prezent în 2015 la prima ediţie a Festivalului UNTOLD.

"Tocmai am aflat astăzi că domnul prim-ministru a fost la prima ediţie a UNTOLD la Cluj, în 2015, incognito. Aşa că vă aşteptăm să continuaţi prezenţa la Cluj, să reveniţi", a spus primarul Boc.

"Nu eram în politică atunci, să ştiţi. Nu eram incognito, nu eram în politică, mergeam unde voiam", a replicat Cîţu.

"Eu vreau să se deschidă festivaluri, concerte peste tot în România, nu doar la Cluj sau la Bucureşti. Asta a fost discuţia astăzi şi, de aceea, am dat acea ţintă pentru 1 iunie, pentru redeschiderea întregii economii. De aceea, nu vreau să vorbesc de tot felul de bariere. Vreau să se redeschidă economia pentru toţi românii, e important. Şi de asta m-am asigurat să avem dozele necesare să ne vaccinăm, ca să deschidem pentru toţi românii. Mergem să ne vaccinăm şi deschidem economia, o să fie totul ca înainte. Asta e, de fapt, ceea ce vrem noi să facem. Acum, da, ştiu, domnul Boc şi concertele, dar este o competiţie aici, că şi mie îmi plac concertele şi vedem unde le deschidem", a continuat premierul.

Primarul Emil Boc a făcut un apel la tineri să se vaccineze anti-COVID.

"Dragi tineri mergeţi şi vă vaccinaţi, v-aţi deschis paşaportul pentru concerte, evenimente, festivaluri... Asta este prima cheie, până la urmă. Cu cât mai mulţi, cu atât mai repede organizăm festivalurile. Acesta a fost mesajul transmis de premier, de susţinere totală a domeniului. Dar, cheia este în procesul de vaccinare. Aşa încât, dacă toţi românii vor înţelege acest lucru, (...) cu atât mai devreme vom avea deschise evenimentele. Altfel, putem să facem concerte test, dar, dacă nu avem persoane vaccinate, nu ne putem organiza oricum. De aceea, vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea, după părerea noastră, reprezintă cheia şi paşaportul pentru intrare în orice concert", a transmis Boc. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel