Ciorbă de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paști

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Matthew Hamilton
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Matthew Hamilton

Ciorba de miel este un preparat delicios, potrivit pentru mama de Paști. 

INGREDIENTE: 

  600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept);

măruntaie de miel;

o legătură ceapă verde;

100 g morcovi,

100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină;

o țelină;

50 grame unt;

500 ml borș;

200 ml smântână;

un gălbenuș de ou; pătrunjel și leuștean verde

MOD DE PREPARARE:

Carnea se spală bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare sau cu vegeta. După ce se strânge bine spuma se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă. Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne. Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie. Carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se taie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântână. Ciorba de miel tradițională e gata!

Sursa: retete.unica.ro

Secretul pentru o pască extrem de pufoasă, pentru masa de Paște

Pasca tradițională de pe masa de Paște reprezintă una dintre principalele delicatese cu care românii se delectează în această perioadă sfântă. Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta cea mai bună pentru pască cu brânză dulce, dar și care este secretul pentru un aluat cât mai fraged și pufos, care să se topească în gură.

”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.

Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.

Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.

Care este compoziția ideală pentru pasca cu brânză

Pentru compoziție, aveți nevoie de foarte puține ingrediente, adică de brânză de vaci, ouă și zahăr, care trebuie folosit în proporții foarte mici. 

„Când vine vorba de compoziție, ai nevoie de brânză dulce de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie lichidă. Eu am făcut și cu cremă de brânză, iese bun și așa. Zahăr cât mai puțin. Eu la o pască pentru patru persoane am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 în cea de aluat, atât. Deci 70 de grame de zahăr, ceea ce este ok, pentru că în compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci, oul și răzătura de portocală.

Dacă vezi că această cremă de brânză este cam lichidă, pui o lingură, două de griș, în funcție de dimensiunea ei”, a mai spus Chef Ștefan Popescu.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel